Nova stranka: Vratiti novac od funkcionerskih dodataka u budžet

Utvrđivanje nezakonitosti u isplati funkcionerskog dodatka još jedan je primer licemerja gradske vlasti.

NIS SKUPSTINA

Dok u budžetu grada nema novca za socijalni i dečiju zaštitu, plaćanje računa za javno osvetljenje, isplatu stipendija talentovanoj deci i još puno prečih obaveza, u poslednje skoro tri godine uredno su imenovanim gradskim funkcionerima na radu u Skupštini grada, predsednicima skupštinskih odbora i komisija isplaćivani funkcionerski dodaci  i do 30 odsto od redovnih primanja, što je suprotno Zakonu o platama u državnim organima i javnim službama.

Nova stranka poziva nadležne organe da podnesu krivične prijave protiv svih koji su učestvovali u ovome. Počev od bivšeg  predsednika Odbora za administrativna pitanja i svih članova ovog odbora koji su učestvovali u donošenju odluke o isplati „funkcionerskog“ dodatka, preko načelnika Uprave za finansije, koji je odluku sprovodio, kao  svih koji su primali ovaj dodatak, jer su bili saučesnici u ovom protivzakonitom delu.

Neophodno je takođe i da se utvrdi tačan iznos novca koji je na ovaj način isplaćen iz gradskog budžeta, kao i da svi koji su primali funkcionerski dodatak, isti i vrate u gradski budžet. Time bi pokazali da im je  ne samo deklarativno, već i  stvarno stalo do grada koji vode.

Isplaćivanje funkcionerskog dodatka,  samo je za sada jedini otkriveni  protivzakonit način za isplatu novca iz gradskog budžeta.

Nova stranka poziva nadležne institucije da izvrše detaljnu kontrolu poslovanja gradskog budžeta, kako bi se utvrdilo da li ima još ovakvih primera

Ivan Jovanović
Nova stranka Niš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *