Nova stranka: Vučić govori neistine – aerodrom je Nišu predat 2011. godine

Nova stranka i njen lider, narodni poslanik, Zoran Živković odgovorili su danas predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću povodom niškog aerodroma, rekavši da prvi čovek države govori neistine „kada kaže da se ranije nije ulagalo“, a sporna je bila i godina kada je Gradu Nišu predat aerodrom na upravljanje po Ustavu Srbije.

Zoran Živković na protestu „Ne damo niški aerodrom“

Podsećamo Vučića da je ranije Ustavom bilo onemogućeno da jedinice lokalne samouprave imaju svoju imovinu, te da je tek nakon promene Ustava, a potom i donošenjem Zakona o javnoj svojini 2011. godine, aerodrom pripao Gradu Nišu, dakle sedam godina nakon što je Zoran Živković prestao da vrši funkciju premijera Srbije. Samim tim, nije istina ni da je aerodrom Nišlijama pripao 2010. godine kako je Vučić, takođe, danas slagao. Sve su to faktografski podaci sa kojima je verovatno upoznat svaki brucoš Pravnog fakulteta, te bi morao i onaj kojem su četvorogodišnje studije trajale šest godina, saopštila je ova stranka.

U ovoj stranci kažu da „pozdravljaju njegovu (Vučićevu) odluku da odustane od sramotnog otimanja aerodroma, saopštenu rečima: „Hoćete aerodrom – izvolite aerodrom, upravljajte“.

Zato očekujemo da njegove marionete u Skupštini grada Niša to i izglasaju 10. aprila, kada je zakazana sednica na kojoj će se odlučivati o sudbini niškog aerodroma, zaključuju oni.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *