Novaković s nanogicom u kućnom pritvoru

Predsedniku Okružnog odbora SPS i bivšem direktoru „Jugoistoka“ Igoru Novakoviću, koji je uhapšen 27. januara sa još petoricom osumnjičenih zbog sumnje da su zloupotrebili položaj, određen je kućni pritvor u koji će u toku popodneva biti prebačen iz pritvorske jedinice KP zavoda u Nišu, saznaje „Blic“.Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Nišu, sprovođenje mere kućnog pritvora biće nadgledano elektronski, odnosnom nanogicom koja će mu biti postavljena odmah po dolasku kući.

Igor Novaković - arhivska fotografija
Igor Novaković – arhivska fotografija

Određivanje kućnog pritvora usledilo je nakon što su saslušani svi svedoci pa, po proceni suda, Novaković više ne može da utiče na njih. Novaković je uhapšen sa još petoricom osumnjičenih za zloupotrebe procenjene na 35 miliona dinara, ali je dan po hapšenju prebačen u bolnicu jer mu je pozlilo nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Kako je MUP saopštio posle hapšenja, Novaković se sumnjiči da je u avgustu 2013. godine obustavio postupak javne nabavke sa Institutom za istraživanja i projektovanja u privredi iz Beograda i bez raspisivanja novog tendera i potpisivanja ugovora angažovao PD „CIM grupa“ za vršenje menadžerskih usluga u preduzeću.

Sumnja se da su iz “CIM grupe” Jugoistoku dostavljene fakture na 30 miliona dinara te da je novac iz te firme potom izvlačen preko dve fantomske firme.

Novaković se sumnjiči i da je odgovoran za to što je 281 mobilni telefon, koje je “Jugoistok” dobio od “Telekoma”, prodato u radnjama u Nišu i Srbiji i jer je službeni automobil popravljao kod privatnika a ne kod ovlašćenog servisera sa kojim imaju ugovor.

Novaković je posle hapšenja negirao sve što mu se stavlja na teret, ističući da je radio po zakonu i propisima.

gradjanin.rs

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266