Novaković: Zašto je u 60 porodica Goranaca upadano u kuće kao da su oni pisali grafite UČK?

Igor Novaković, šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije postavio je danas na sednici Skupštine grada Niša, pitanje „zašto je 60 porodica Goranaca iz Niša uznemiravano“. On je rekao da „ima pismo u kome stoji da se ova nacionalna manjina u proteklih nekoliko dana smatra za neprijatelja, iako to nije“.

Igor Novakovic
Igor Novaković

Nema televizijskog prenosa pa je možda da ovo građani ne čuju moje izlaganje. Prvo pitanje je „zašto se ćuti o prebijanju narodnog poslanika Blagoja Bradića. Zašto se ništa ne preduzima na tome jer je ugrožena naša bezbednost. Drugo pitanje je zašto ćutimo, a trebalo bi sve nas da je sramota, zato što se upada u kuće Goranaca iz Niša, pretresaju im se kuće, uznemiravaju kao da su oni pisali po Nišu grafite UČK (takozvana Oslobodilačka vojska Kosova). Svi mi znamo ko su Goranci i smatram da se to mora što pre otkriti.Mislim da je red da otkrijemo ove slučajeve dok neko od nas ne postane Blagoje Bradić – rekao je za skupštinskom govornicom Novaković.

novi grafit
Ispisivači grafita još nisu pronađeni

Mile Ilić, njegov stranački kolega i predsedavajući u niškom parlamentu rekao mu je da će dobiti odgovor kada ga podnese pismenim putem.

M.S.
foto:radiocity.rs

4 Comments

  1. Novakoviću,bar ti bi trebalo da ćutiš. Ti spadaš u grupu bahatih ljudi. Priseti se samo šta si radio na Med. fak. u vreme prošlogodišnjih studenskih protesta. Tada si polazao pravo lice i zato sedi. Čista jedinica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *