Nove šanse za Nišlije na Job Fair-u

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Sara Gros

indexPod sloganom „Tvoja karijera počinje ovde”, u Nišu na Elektronskom fakultetu počinje šesti „Job Fair“ koji će trajati dva dana. Sajam je za posetioce i sve zainteresovane otvoren od 10 do 15 sati. Namenjen  je mladim, talentovanim i nezaposlenim Nišlijama, koji će imati priliku da upoznaju potencijalne poslodavce. Organizator Sajma je Udruženje Studenata Tehnike Evrope BEST-Niš, a oni najvaljuju da će ove godine na sajmu učestvovati 20 kompanija iz Srbije.

Na sajmu će i ove godine kao i do sada biti prisutne, u najvećem broju, komapanije koje se baziraju na tehničko tehnološkim naukama, kaže Pavle Đorđević, predsednik BEST-a Niš. Trudimo se da pored ovih dovedemo što raznovrsnije kompanije koje bi mogle da zaposle i student ekonomije, Filozofskog fakulteta ili nekog drugog, naglašava Pavle Đorđević i dodaje:

Podrška u karijeri je jedna od glavnih usluga koje studentska organizacija BEST nudi studentima. Cilj sajma je da studentma olakšamo put do željenog posla, prakse ili stručnog usavršavanja i povežemo ih sa kompanijama koje će na ovaj način dobiti mlad, motivisan i pre svega, stručan kadar, kažu organizatori Sajma.

Sajam obezbeđuje studentima direktan kontakt sa kompanijama iz različitih oblasti poslovanja, a ujedno daje mogućnost da se po prvi put susretnu sa pisanjem biografija koja im je neophodna pri traženju posla.

Osnovni cilj Job Fair-a je da pomogne diplomcima i postdiplomcima, ali i svim studentima koji traže posao ili

FOTO: MCN
FOTO: MCN

stručnupraksu, tako što će imomogućiti direktan kontakt sa kompanijama iz različitih oblasti poslovanja, ističe Jovana Stanković, glavni organizator.

Mnogi studenti dolaze zbog zapošljavanja, ali mogu da dođu i student prve ili druge godine da vide kako će izgledati njihova praksa za koju godinu. Stariji studenti, sa četvrte godine,mogu da ostave  i CV. Prema nekim našim podacima za sada ima oko 2.600 CV-ja, ali je baza iz godine u godinu sve veća.

U isto vreme Job Fair pomaže i kompanijama tako što im obezbeđuje visokokvalifikovan kadar, kao i bazu podataka sa biografijama studenata koji su posetili sajam ili ostavili CV preko zvaničnog sajta Job Fair-a. Na ovaj način sajam poslova i stručnih praksi povećava zaposlenost mladih ljudi u Srbiji, ističu organizatori Sajma.

Studentima će biti omogućeno da kroz set prezentacija kompanija, seminara, treninga i radionica, steknu ili unaprede veštine koje su jako tražene u modernom poslovanju, a kojima se ne pridaje dovoljno značaja u zvaničnom obrazovnom sistemu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266