Novi protest zakazan za 29.oktobar

U četvrtak će gađani izaći na niške ulice kako bi još jednom pokazali nezadovoljstvo, ovoga puta ne samo radom Toplane već i javno komunalnog preduzeća Parking servis.

Protest hiljada Nišlija: Ukoliko ne snizite cenu grejanja, idemo na veliki miting!

“Tresla se gora rodio se miš”. Posle brojnih protesta, apela i razgovora između Udruženja predsednika skupština stanara i grada, goruća pitanja, kada je reč o daljinskom grejanju, i dalje nisu rešena. Nedovršeni razgovori i neispunjeni zahtevi još jednom će građane izvesti na ulicu. Novi protest zakazan je za 29.oktobar.

Smanjenje, kako kažu, enormne cene grejanja, i dalje je jedan od najbitnijih zahteva UPSS. Kako navode u svom proglasu, razlozi za neopravdano visoku cenu fiksnog dela grejanja su:

  • Enormno veliki broj zaposlenih u JKP ‘’Toplana’’ Niš, nesrazmerno potrebama preduzeća i enormno visoka primanja zaposlenih, znatno veća od proseka plata u Nišu;
  • Veliki troškovi kamata na tekuće kredite i velike kamate koje se plaćaju Jugoros-gasu, po osnovu neplaćanja i neblagovremenog plaćanja računa;
  • Neosnovano i nesavesno obezvređivanje potraživanja u iznosu od 234 miliona dinara, koje pada na teret korisnika;
  • Neopravdano visoki troškovi usluge JKP ‘’Objedinjena naplata’’, koji takođe padaju na teret korisnika.

Ono što će ovaj protest izdvojiti u odnosu na ostale je taj što će u četvrtak građani izraziti i nezadovoljstvo radom javno komunalnog preduzeća parking servis.

Udurženje je, i po pitanju zahteva koji se upućuju parking servisu vrlo precizno.

  • Uvid u strukturu zaposlenih i visine zarada;
  • Mesto građanskog posmatrača (kroz instituciju prazne stolice na ime predstavnika UPSS i vlasnika privatnih zgrada) u nadzornom odboru JKP Parking servis Niš;
  • Donošenje Odluke o izmenama Odluke o osnivanju JKP Parking servisNiš, kojom će se na precizan i adekvatan način definisati profil i delatnost ovog preduzeća.

UPSS je zakazalo novi skup za četvrtak u 16 sati ispred Toplane, a potom i protestnu šetnju i to delom Bulevara Nemanjića i Ulicom 7. juli – do sedišta Parking servisa nedaleko od Doma mladih. Šetnja će biti završena, po tradiciji, ispred Gradske kuće, a organizatori najavljuju da neće odustati od zahteva na kojima insistiraju mesecima.

Izvor: NTV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *