Novo ruho za belu lepoticu – potpuna rekonstrukcija niškog Doma zdravlja

Zahvaljujući tranši od preko 100 miliona dinara, koje je Vlada Srbije nakon sedmodnevne posete Nišu i obilasku ustanova namenila rekonstrukciji niškog Doma zdravlja, kompletno renoviranje ove zdravstvene ustanove trebalo bi da bude završeno do sredine naredne godine. Prema navodima rukovodstva, građevinski radovi neće uticati na rad i kvalitet lečenja pacijenata.

161201-domzdravljanis

Država je izdvojila 112 miliona dinara i već uplatila u gradsku kasu, a namenjeni su, kako kažu u Upravi, za radove na novoj fasadi, stolariji i klima uređajima, završetku rekonstrukcije toaleta, ali i za izgradnju solarnog sistema koji bi trebalo da umnogome smanji troškove koje ustanova ima. Rekonstrukcija bi trebalo da počne odmah nakon novogodišnjih praznika i ne bi trebalo da traje duže od 5 meseci, kako je i planirano.

Mi smo kao što i znate već počeli sa renoviranjem toaleta ali ima tu još dosta da se uradi, ali ćemo svakako najpre krenuti od krova koji prokišnjava, jer je to naš dugogodišnji problem a sada ćemo ga konačno rešiti postavljanjem nove hidroizolacije nakon čega ćemo i izolirati plafone a u međuvremenu će se raditi i na potpunoj rekonstrukciji vodovodne kanalizacije koja je zaista dotrajala, objašnjava doc.dr Milorad Jerkan, prvi čovek najveće zdravstvene Ustanove primarnog tipa u regionu.

Ono što će zaista biti „vidljivo“ je, tvrdi Jerkan, to što će dotrajala spoljna stolarija biti zamenjena novom, majstori će renovirati još 80-ak preostalih toaleta u podrumu i na spratovima i požutela fasada će biti sređena.

To će biti zaista sjajno, ali mislim da je postavljanje solarnih panela i zgradnja čitavog sistema zahvaljujući kome će objekat uvek imati toplu sanitarnu vodu odlična ideja jer ćemo uštedeti dosta novca, jer će to povećati energetsku efikasnost objekta, navodi za Građanin direktor.

Planiranom rekonstrukcijom predviđeno je i postavljanje novih trotoara u krugu Doma zdravlja, ali i sređivanje i ulepšavanje okoliša, a za vreme trajanja radova, tvrde nadležni, neće biti nikakvih izmena u radu Ustanove, jer bi izvođači najgrublje radove po dogovoru trebalo da odrađuju noću.

Ovo je zaista odlična vest za naš Grad jer nas je konačno neko uvažio i shvatio da i mi na jugu zemlje imamo potrebe, a budimo realni, naš Dom zdravlja jedan je od najvećih i stotine hiljada pacijenata gravitira ka njemu, a da ne pričamo o broju usluga koji pruža, tako da smatram da će nam svima ovo zaista značiti jer je rekonstrukcija svakako bila neophodna, priča za Građanin Dragan Živanović, medijski radnik zaposlen u dopisništvu RTS-a.

N.Marković

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje grada Niša

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *