NPS: Protiv smo Ane Brnabić za premijerku jer je opštinama i gradovima uzela deo novca

Narodni pokret Srbije koji u niškoj skupštini ima dva odbornika protiv je izglasavanja Ane Brnabić za premijerku Srbije.

Miroslav Aleksić, prvi čovek NPS-a

Oni u saopštenju navode „da za skoro godinu dana rada na mestu ministarke državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić nije sprovela ni jednu, jedinu meru koju je, kao članica NALED-a, tražila da ministarstvo i Vlada sprovedu. Na mesto ministra došla je uz fanfare i epohalne najave o sprovođenju reforme u javnoj upravi, a za godinu dana svog rada, nije uspela čak ni da ustanovi koliko je ljudi zaposleno u javnom sektoru kao ni da uredi biračke spiskove.

Kada je Ana Brnabić postavljana na mesto ministarke lokalne samouprave i državne uprave od nas je dobila podršku jer smo verovali da će sprovesti reforme i uraditi ono za šta se NALED zalagao. Godinu dana kasnije, ispostavilo se da je Ana Brnabić na mesto ministarke dovedena kako bi sprovela ono što je Vučić od nje tražio. Izmenom zakona omogućila je da se opštinama i gradovima oduzme deo novca i da se on usmeri u državnu, zapravo Vučićevu kasu i to je jedino što je uradila i brzo i efikasno. Od najavljivane reforme javne uprave nije bilo ništa, a ostali poslovi koje je Brnabićeva vodila bili su, kao zamena zdravstvenih knjižica- mučni, neefikasni i na kraju bez rezultata. Godinu dana za reformu javne uprave možda nije dovoljno, ali je zasigurno dovoljno da prebrojite zaposlene u javnoj upravi. Brnabićeva ni to nije uspela i bilo bi neozbiljno verovati da će ona uspeti da vodi Vladu “, rekao je narodni poslanik i lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić.

On je dodao da Narodni pokret Srbije svoju odluku o glasanju protiv predloga za novu premijerku temelji na rezultatima njenog rada, i da je pogrešno što je danas u fokusu njena pripadnost LGBT zajednici.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *