NPS-ZZS: Ova vlast je najgora u poslednje dve decenije

„Ovih dana svi pričaju o kreditnom zaduženju za budžetsku likvidnost od 300 000 000 dinara, ali po meni je mnogo opasnije i važnije to što, evo već drugu godinu uzastopno, Grad podiže kredit kod poslovnih banaka. Prošle godine 400 000 000 dinara, a ove godine još 400 000 000 dinara kod Unikredit banke po komercijalnim kamatama. Nikada se nije desilo za poslednjih deset, a pretpostavljam i poslednjih dvadeset godina da se program izgradnje Grada finansira iz kreditnih linija“, rekao je Branislav Jovanović, lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa strankom Zajedno za Srbiju.

bane-i-bosko

On ističe da ove činjenice govore da je stanje u budžetu alarmantno odnosno nikad gore kao i da je ovo najgora lokalna vlast u poslednjih dvadeset godina koja je zadesila grad na Nišavi.

„Međutim, ne samo da je stanje u gradskom budžetu alarmantno, ja bih rekao i da je naša persepktiva u gradu crna iz razloga što ne vidim nove investicije. Najveća investicija koju Grad najavljuje je otvaranje 45 novih radnih mesta u radnoj zoni „Sever“ gde dolazi firma „Ergomejd“ iz Merošine i investicija vezana za niški aerodrom „Konstatnin veliki“ koji dobija novi toranj i savremenu opremu, ali „ne lezi vraže“ izgradnja počinje tek 2017. godine“, naglašava Jovanović.

Prema njegovim rečima, ove investicije i stanje u gradskom budžetu su ogledalo, kako kaže, nikad gore lokalne vlasti. Prvi čovek niškog NPS-a objašnjava i da je to sve što Nišlije mogu da očekuju od gradskih čelnika prema najavama pojedinih medija u gradu.

„Zato su Nišu potrebne promene, a šansa za to su novi lokalni izbori. Mi imamo konkretna rešenja i ljude koji će izvući Grad iz ovog beznađa“, zaključuje Jovanović.

Ristić: Vlast igubila poverenje u narodu

Boško Ristić, potpredsednik stranke Zajedno za Srbiju kaže da okupljanje opozicionih stranaka garantuje pobedu na predstojećim izborima pored osnovne činjenice da je Srpska napredna stranka, kako kaže, izgubila većinsku podršku građana Srbije zbog lažnih obećanja da će građanima obezbediti bolji život i da će se izboriti protiv kriminala i korupcije.

„Ponašanje i politička praksa Srpske napredne stranke pokazuju upravo suprotno, jer su se pred predstojeće izbore udružili sa tajkunima. O tome govori druženje gradončelnika Beograda sa gospodinom Miškovićem, dogovor sa Bogićevićem oko rudnika Lece, a to sve govori da je borba protiv korupcije i kriminala samo na papiru i na rečima. Osamdesetoro ljudi, koji su uhapšeni u akciji Rezač, pred Novu godinu, je pušteno iz pritvora što znači da je sve bila samo medijska predstava za građane“, objašnjava Ristić.

On kaže da su građani nezadovoljni radom ove vlasti pre svega zbog afera kojima je Srpska napredna stranka svakodnevno okupirana, svađe u koaliciji i razdora u ovoj stranci.

“Zato je neophodno da građani u što većem broju izađu na izbore i promene ovu nesposobnu vlast koja rasparčava prirodno bogatstvo, pre svega zemljište Srbije, ali isto tako nenamenski troši sredstva budžeta i time pokazuje da ne vodi računa o interesima građana već samo o privilegijama svojih članova“, zaključuje Ristić.

gradjanin.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266