NPS-ZZS: SNS zahvatila bolest svađa i pometnje – niška frakcija na gubitničkoj strani

Narodni pokret Srbije i stranka Zajedno za Srbiju u Nišu smatraju da je pogubna politika vlade Srbije i nesposobna lokalna vlast dovela do toga da grad na Nišavi bude sve lošije mesto za život. Ove dve političke opcije su na zajedničkoj pres konferenciji ocenile da će najavljenih devet hiljada otkaza uticati loše na zdravstvo, školstvo i sudstvo. U niškom NPS-u i ZZS-u se slažu da je nedopustivo da EPS u eri štednje, koju toliko forsira vladajuća stranka, vrši nabavku čajeva i raznih sokova od probranog voća, kako pišu mediji, dok narod gladuje.

bane-i-bosko
Branislav Jovanović i Boško Ristić

„Srpska napredna stranka je zahvaćena „bolešću“ koju su imale i druge velike stranke na vlasti, a to su velike svađe i pometnje. Očigledno je da je vrh lokalne vlasti na pogrešnoj, gubitničkoj strani u toj stranci s obzirom da ne može da zaštiti Niš u odnosu na pogubnu politiku koju vodi republička Vlada“, kaže Boško Ristić, potpredsednik stranke Zajedno za Srbiju i dodaje da o tome govori i činjenica da Niš nije mogao da zaštiti nijedno od svojih preduzeća u restruktiranju gde je preko hiljadu radnika izgubilo posao samo po tom osnovu, dok su drugi gradovi uspeli da se izbore na tom polju.

On kaže da je gradonačelnik Beograda rekao da tamo neće biti otpuštanja što govori da je centralizacija zastupljena u velikoj meri.
„Dolaziimo u situaciju da će voljom pojedinaca, političkih moćnika mnogi ostati bez posla što upućuje ljude da postaju poltroni, da se učlanjuju u partije na vlasti kako bi sebi obezbedili opstanak na radnom mestu koje su dobili“, objašnjava Ristić koji podseća da je u Beogradu i Novom Sadu velika državna administracioja tako da će na poslovima koji se finansiraju iz budžeta ostati veliki broj zaposlenih dok će Niš sa opštinama u svom sastavu ostati u red nerazvijenih i u katastrofalnoj situaciji.
„ Zbog ovakve politike vlade Srbije ostaćemo bez škola na jugu Srbije, bez zdravstvenih stanica jer će se onaj mali broj u nerazvijenim područjima gasiti zato što će ostati bez zaposlenih. Dakle ove vladine mere će imati i dalje za posledicu jačanje Beogarada, Vojvodine, zapadne Srbije u odnosu na južnu i jugoistočnu Srbiju“, zaključuje potpredsednik ZZS.

riznica.info1
Niš u teškoj privrednoj situaciji

Lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu, Branislav Jovanović, podseća da NPS i ZZS često govore o tome kako je lokalna vlast nesposobna i bahata i da su njihovi rezultati rada ravni nuli, a prečesto, kako kaže, slušamo priče o socijalnoj pravdi, poštovanju zakona i štednji.
„Što se tiče socijalne pravde mi smo se već više puta uverili, bar po pisanju medija, da imamo najplaćenijeg gradonačelnika i najplaćenijeg penzionera odnosno u deset najplaćenijih penzionera u Srbiji trojica su iz Niša. Toliko o toj socijalnoj pravdi o kojoj govore, a za jedno radno vreme primaju tri ili četiri plate jer su nagomilali funkcije“, kaže Jovanović i nastavlja:
„Što tiče poštovanja zakona najsvežiji primer je da je upravni insprektor naredio smanjenje plata niškim funkcionerima za 30 posto, gradonačelnik inače često spominje kako se strogo drži zakona, a znamo kako su sprovodili tendere za gradski saobraćaj. On je nezakonito primao platu od kad je na toj funkciji i ja se nadam da će ih sada državni organi naterati da vrate tu razliku i on i njegovi saradnici. Nadam se da će se poreski obaveznici protiv toga pobuniti i da oni moraju da vrate u budžet višak koji su uzeli na ime svojih zarada.“

Jovanović ističe da je kada je reč o štednji najbolji dokaz „poštovanja“ ono što rade u EPS-u.
„Nabavke raznih vrsta sokova i bezalkoholnih pića govori o tome kako čelnici grada štede. Pored toga što imaju po više funkcija, plate i penzije oni se bahato ponašaju tako što za godinu dana popijiu kutije i kutije čajeva, raznih vrsta sokova od jabuke, breskve, narandže zatim koka-kola, pepsi-kola, šveps… Pet miliona dinara ili pedeset hiljada evra su oni dali firmama, a narod gladan“, naglašava lider niškog NPS-a.

On se osvrnuo i na kamere koje su skoro postavljene na Crvenom pevcu za koje smatra da je uzalud potrošen novac, i da nisu bezbedne ni za vozače, ni za pešake.
„Biće kamera na još šest raskrsnica, a mnogo bi bilo bolje i bezbednije da postave šest kružnih tokova na tim mestima što će manje koštati. Kružni tokovi su mnogo funkcionalniji i bezbedniji i za pešake i za vozače. Kada ih ima vozači sporije voze, nema saobraćajnih nezgoda ni gužvi“, kaže Jovanović i dodaje:
„Vrednost kamera ili gvožđurije bolje rečeno je blizu pedeset miliona dinara, pa toliko košta jedno obdanište. Cena opreme je oko sedam miliona dinara po raskrsnici plus građevinski radovi, a ne zaboravimo da će se za održavanje te iste gvožđurije izdvajati dodatna sredstva i u narednim godinama“, zaključuje Jovanović i pita čelnike Grada:
Da li je ovo možda način da se zadovolje partijski interesi kad su u pitanju bezalkoholni napici i kamere koje se nalaze u magicinima pojedinih firmi?

3 Comments

  1. Na mestu su kritike Baneta i u potpunosti ih podrzavam.
    Samo mi nije JASNO?
    STA ce njemu Bosko Ristic-koji je istrosen ppoliticar ,sa izuzetno lose odradjenim setom zakona u pravosudju.
    Zbog njega ce i Bane biti u PROBLEMU.

  2. U propalom našem gradu,zdravi,mladi i sposobni sede kuci bez posla,porodica,devojaka,bez buducnosti,a vojni invalidi i penzioneri rade,direktoruju,normalno imaju svoje mlade devojke,a poneki hirurzi vode ekonomiju tj.gradske finansije,njihovi najbliži prijatelji i kumovi vode fudbal i košarku,zdravstvo vode sporski fizioterapeuti i nedopravljeni radiolozi..,javna preduzeća i ustanove pred stečajem zbog prezaduženosti,budzet grada pred bankrotom,gora finans.situacija nego u eri žutih,sve zamrlo,gradjani i zaposleni ubijeni u pojam- ostaje nam samo da se pridružimo ovim kolonama migranata i nikad više nazad.

    1. A, sta ti, sine, sedis tu i diskutujes ko sta ima ako mozes da ustanes, odes i zatrazis svoja prava? Zasto mislis da je OK kritikovati dok istovremeno bas ti! osim kritike, nista ne radis da poboljsas svoj status?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *