NPS-ZZS: U Nišu je na sceni pravno nasilje – i dalje nepoznato ko je prebio Blagoja Bradića?

Potpredsednik stranke Zajedno za Srbiju, Boško Ristić ukazao je da u Srbiji i Nišu vlada pravno nasilje i da ne postoji vladavina prava.

bane-i-bosko
Branislav Jovanović i Boško Ristić

„Pravda je selektivna i odnosi se samo na pripadnike vladajuće političke snage dok svi ostali trpe pravne posledice što je utvrđeno i presudom apelacionog suda broj 18 32/15, kojom je utvrđeno da je gospodin Blagoje Bradić, narodni poslanik iz Niša dobio otkaz nezakonito u Republičkom fondu zdravstvene zaštite i zato stranka Zajedno za Srbiju zahteva da se bez odlaganja otklone posledice ove nepravde“, ističe Ristić.

On je ponovo ukazao i na to da još uvek nisu pronađeni oni koji su naneli ozbiljne telesne povrede narodnom poslaniku, Blagoju Bradiću.
Prošlo je više od šest meseci od krivične prijave, iako se radi o zatvorenom skupu još uvek nije utvrđen počinilac i nije izveden pred lice pravde. Zato insistiramo apsolutno da se što pre otklone ti nedostaci u postupanju državnih organa“, zaključuje potpredsednik ZZS.

Branislav Jovanović: Udba te tuži, Udba ti sudi

„Bezbednost građana se neće postići poklonima Grada kao što su rezervne gume, štampači, kompjuteri, vespe, ševrolet vozila, kamere kao ni policijskom paradom ispred gradske kuće. Nišlije ne pamte da se u poslednjih dvadeset godina desio defile i parada policije ispred gradske kuće u Nišu. To se, čini mi se, nikada nije desilo i ja pitam koji je efekat tog defilea? Pre toga je „Parking servis“ uredno počistio sve ulice, podigao vozila i verovatno naneo štetu našim sugrađanima bez ikakve najave tako da i to može da se podvede pod represiju, a ovo što sam prethodno naveo je dokaz da živimo u policijskoj državi. Prevencija je lek, a ne represija“, rekao je lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu, Branislav Jovanović na zajedničkoj konferenciji za novinare sa strankom Zajedno za Srbiju.
„Smatram da smo svakodnevno izloženi toj represiji od strane izvršitelja zatim prebijanja, smanjenje plata i penzija, a tu su i povećane takse za RTS, tortura Parking servisa, problemi sa grejanjem kao i isključivanje struje našim sugrađanima“, ističe lider niškog NPS-a.
On kaže da je opozicija pokušala da uvrsti u dnevni red Skupštine Grada Niša stanje bezbednosti u našem gradu, ali da to nažalost nije prihvaćeno.
„Možda da je ta tačka uvrštena u dnevni red, možda bismo sprečili tragičnu smrt policijske inspektorke, Anice Mitić, koja je trpela torturu od strane čelnika policije koji su oterani iz grada. Od nje se tražilo da lažno optuži, piše lažne krivične prijave protiv sina zamenika tužioca iz Niša. Zamislite kad se traže lažne krivične prijave protiv zamenika tužioca, tj.njegovog sina u Nišu kakvi se tek pritisci vrše na policijske službenike protiv političkih neistomišljenika i ja za to imam konkretne dokaze. Međutim, „UDBA tuži UDBA sudi“. Ko danas može da se izbori u ovakvom pravnom nasilju za istinu i pravdu?“, pita Jovanović.
On apeluje da se što pre saslušaju politički neistomišljenici.
„Tu mislim na policijsku unutrašnju kontrolu, imam svedoke i dokaze kakav se sve pritisak vršio na policijske službenike“, tvrdi prvi čovek Narodnog pokreta Srbije u Nišu.
On predlaže čelnicima Grada da prestanu sa bacanjem para i postavljanjem gvožđurije, odnosno kamera na raskrsnicama.
„Lokalna vlast treba da izgradi kružne tokove na raskrsnicama i da reše sve probleme naših sugrađana kad je organizacija saobraćaja u pitanju, kad je bezbednost na putevima, ekonomičnost i manja potrošnja goriva u pitanju. Očigledno da su kamere unosan biznis, a nikakvu bezbednost neće doneti, sem represije i punjenja republičkog budžeta. Postavljam pitanje svima vama, kada se desio ekces bilo koje vrste na ijednom kružnom toku u našem gradu? Dajte da izgradimo kružne tokove za koje već imamo projekte, to je najbolje prevencija“, zaključuje Jovanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *