NPS-ZZS: Vlast se samo zadužuje i pravi koncerte, a investicije…?

Narodni pokret Srbije i stranka Zajedno za Srbiju u Nišu, na zajedničkoj konferenciji za novinare, ocenili su da se na jugoistoku Srbije i u gradu na Nišavi sve teže i teže živi dok se čelnici grada bave estradom, koncertima i ambasadorima, kako je rekao Branislav Jovanović, lider Narodnog pokreta Srbije u Nišu.

bane-i-bosko
Branislav Jovanović i Boško Ristić

„Situacija na jugu Srbije je teška, a u Nišu sve teža i teža za razliku od drugih manjih gradova u kojima se nešto konkretno radi, gde čelnici opština imaju viziju, ideju da svoje gradove povuku napred“, kaže Jovanović i dodaje da su najbolji primeri za to Doljevac i Leskovac.

„Najbolji primer je Doljevac gde je „Leoni“ izgradio fabriku, a gradi još jednu fabriku do marta ili aprila naredne godine. Inače se tamo radi i akva park. Evo vidite i Leskovac koji ima još jednu „Juru“ sa tri hiljade novih radnih mesta. U Nišu se rukovodioci bave estradom, koncertima i ambasadorima umesto da nešto konkretno urade. Javna preduzeća su nam u rasulu, pogledajte JKP „Gorica“, pa to je slika i prilika našeg grada,“ ističe Jovanović.

On kaže da je karakteristično to da se grad u poslednjih deset godina za realizaciju programa izgradnje nije zadužio ni dinar, sem za izgradnju stadiona i rekonstrukciju hale, ali da to nije slučaj i za vreme mandata ove lokalne vlasti.

„Evo sada se Grad zadužio 400 miliona dinara za realizaciju programa izgradnje gde nema nijedne kapitalne investicije. Napominjem da se nikad niko u istoriji ovog grada nije zadužio u svom mandatu dve milijarde dinara kao ova lokalna vlast i to je dokaz da se oni ne bave konkretnim problemima, da nemaju viziju i da su potpuno nesposobni, kaže prvi čovek niškog NPS-a i dodaje:
„Veliki problem će biti jer će naredne godine morati da vraćaju ovako velika kreditna zaduženja koja su realizovali.“

Potpredsednik stranke Zajedno za Srbiju, Boško Ristić kaže da su Srbiji ugrožena mnoga prava građana, a pre svega je, kako kaže, ugroženo pravo na rad.
„To pravo je ugroženo najviše na jugoistoku Srbije, jer građani Srbije nemaju nikakvu perspektivu da se zaposle, pre svega mislimo na mlade ljude. Postojeća radna mesta su nesigurna i preti se stalno otkazima. Zakon ograničenja broja zaposlenih je donet samo zbog partijskog zapošljavanja Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera, jer nije bilo moguće na politički način obuzdati neumerena zapošljavanja u javnom sektoru. Srbija je zemlja gde vlada vlast bez politike i nju možemo uporediti sa vozom koji je pre neki dan išao južnom prugom bez kočnica i svi pričaju o heroju koji je izašao kroz prozor i zatvorio ventil za kočnice, a niko ne govori o tome kakvo je stanje voza, kakvo je stanje pruga koje stalno ugrožavaju bezbednost građana i da ne postoji odgovornost za takvo stanje“, kaže Ristić i nastavlja:

„Pozivamo na odgovornost sve one koji u državi vrše javna ovlašćenja, koji nisu obezbedili pre svega posao za građane Srbije, koji su ugrozili njihova prava koja se odnose na naknadu za nezaposlenost, koji povećavaju broj nezaposlenih u Srbiji i ne nude građanima perspektivu, a pritom ne osećaju odgovornost da podnesu ostavku na funkcije na kojima su protivzakonito izuzetno plaćeni.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *