Obeležavanje 145 godina: Vojna bolnica Niš nedeljom događaja obeležava mali jubilej

Vojna bolnica Niš najavila je program obeležavanja 145 godina postojanja konferencijom za novinare na kojoj je upravnik VB Niš pukovnik dr sci. med. Veljko Milić govorio o istorijatu i dostignućima bolnice i najavljen je jednonedeljni program manifestacija.

Tokom konferencije za novinare, pukovnik dr sci. med. Nebojša Đenić, recenzent monografije „Čuvari narodnog zdravlja u Nišu”, istakao je dugogodišnju posvećenost autora Slavice Popović-Filipović u radu na pripremi ovog izdanja i najavio promociju knjige u Svetosavskom domu Eparhije niške u ponedeljak, 17. janura, u 18 časova, kojom počinje program obeležavanja Dana Vojne bolnice Niš.

Ono što odlikuje ovu knjigu je njen entuzijazam, njen istraživački rad i njen lični literalni pečat. Knjiga sadrži veliki broj veoma značajnih imena“, istakao je Đenić.

Upravnik VB Niš pukovnik dr sci.med. Veljko Milić i pukovnik dr sci. med. Nebojša Đenić

Otvaranje izložbe „Sva lica diplomate Branislava Nušića“, koju je najavio urednik likovnog programa NKC Niš Nikola Milovanović, zakazano je za 18. januar u 18 časova u Galeriji NKC, Bulevar dr Zorana Đinđića 37.

U petak, 20. januara, u 10 časova planirano je plaganje venaca na spomen obeležja u kompleksu Vojne bolnice Niš. Nakon kratke svečanosti, od 11 časova planiran je obilazak spomenika ratnika i vojnika na Starom groblju. Ovom događaju mogu da prisustvuju svi zainteresovani građani.

Odaćemo poštu na način kako je primereno. Pozivam sve građane Niša da budete deo ove manifestacije odavanja pošte“, rekao je Miroslav Veličković, stručni vodič obilaska i ovogodišnji dobitnik Nagrade 11. januar, za knjigu o „Starom groblju“.

Gradjanin.RS / D.I.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *