Obustavljena istraga protiv Branislava Jovanovića i direktora Gradske toplane

Više javno tužilaštvo obustavilo je istragu protiv Branislava Jovanovića, nekadašnjeg izvršnog direktora Direkcije za izgradnju grada i odgovornih lica iz Gradske toplane koji su se teretili da su zloupotrebili službeni položaj, a zbog navodne umešanosti u korupciju.

bane-jovanovic1
Branislav Jovanović

Pored Jovanovića tada, krajem marta 2014. godine, bili su uhapšeni Miodrag Brešković, bivši direktor JP Direkcija za izgradnju Grada Niša, Branislav Jocić, bivši zamenik direktora, Dragan Krečković, pomoćnik direktora za pravne poslove, Milan Ogrizović, zamenik direktora JKP „Gradska toplana Niš“.

Policija je tada navela da je uhapšeni zbog sumnje zbog sumnje da su izvršili krivično delo Zloupotreba službenog položaja saizvršilaštvom, čime su oštetili budžet Grada Niša u ukupnom iznosu od 13.400.535,60 dinara

dokument-istraga-bane1
Dokument tužilaštva koji je objavio Jovanović o obustavi istrage

Branislav Jovanović je najavio da će uskoro održati konferenciju za novinare na kojoj će izneti sve pojedinosti o pokretanju ove istrage.

Danas sam dobio naredbu od javnog tužioca da se obustavlja istraga protiv navodne ozloglašene kriminalne grupe. Posle skoro tri godine od hapšenja i patnje pobedio sam zlotvore iz državnih organa i čelnike Grada koji su me neopravdano, na pravdi boga, a bog će ih kazniti i kažnjava ih, ne samo uhapsili, nego i izbacili sa radnog mesta – navodi Jovanović u svom obraćanju iz stranke, a to je napisao i na svom facebook profilu.

On je poručio “da ovu pobedu posvećuje svom unuku Vuku”.

Sa zadovoljstvom želim da obavestim sve da sam pobedio zločin! U Nišu je pre četiri godine bila formirana organizacija sa zadatkom navodne borbe protiv korupcije i kriminala. U stvari ta organizacija imala je zadatak da čini zlo i teroriše građane. Došao sam na udar te organizacije i bez ijedne činjenice i dokaza uhapšen sam i držan u zatvoru skoro dva meseca. Provlačili su me kroz medije, maltretirali mi porodicu, a četvorica jadnih ljudi iz policije su mi pretrisali stan četiri i po sata odakle su odneli lap top i moj mobilni telefon koji su kasnije, naravno, morali da vrate, naveo je Jovanović.

Iz stranke Narodni pokret Srbije su naveli da će Branislav Jovanović danas održati konferenciju u 11 sati u Medija centru Niš.

M.S.

 

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *