Očitavanje mernih uređaja

Privredno društvo za distribuciju električne energije „Jugoistok“ d.o.o. Niš, obaveštava vlasnike mernih mesta da će 1. maja početi očitavanje mernih uređaja. Podsećamo naše cenjene kupce, da su dužni u skladu sa Zakonom o energetici, da obezbede nesmetan pristup mernim mestima ovlašćenim licima operatora distributivnog sistema.

ocitavanje

Onemogućavanje pristupa mernom mestu, shodno odredbama iz Zakona o energetici, za posledicu ima prekršajnu odgovornost, izmeštanje mernog mesta i obustavu isporuke električne energije.

Svi oni kojima merni uređaji iz bilo kog razloga nisu očitani (nisu u kući, zgradi ili je reč o vikendicama gde retko borave) dužni su da nadležnoj elektrodistribuciji dostave stanje sa brojila.

„Jugoistok“ apeluje na svoje kupce, da po dobijanju računa, plate svoje obaveze za utrošenu električnu energiju u roku za dospeće koji je iskazan na računu, čime stiču popust od pet odsto i omogućavaju nesmetan rad elektrodistribucije, odnosno kvalitetno i kontinuirano snabdevanje električnom energijom.

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266