Od 1. januara 2016. novi namet građanima, uvodi se RTS pretplata (VIDEO)

Uprave Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine utvrdile su, u skladu sa zakonom, kako će izgledati obrazac uplatnice za taksu za javni servis, kao i obrazac zahteva za oslobađanje od plaćanja te obaveze.

rts-dnevnik

Glavni problem je što taksa za javni servis nije prepoznata u Zakonu o taksama, te nije jasno kako će se građani obavezati da plaćaju taksu i kakve će sankcije biti primenjivane za neplatiše. U Zakonu o javnim servbisima stoji samo da će RTS i RTV za neizvršenje obaveze plažanja takse „pokretati postupak naplate u skladu sa zakonom“.

Kako Danas nezvanično saznaje, u RTS i RTV očekuju da će se zakon promeniti i da će se taksa za javni servis naplaćivati uz račun za struju s tim što ovoga puta ne bi trebalo da bude razdvojeno već objedinjeno u jednu uplatnicu. Na društvenim mrežama građani su se već pobunili protiv ovakve mogućnosti.

Izvor: NTV

3 Comments

  1. Bojkot još jedne pljačke! Dokle ćemo da trpimo esenovski teror? Dokle ćemo da trpimo teror bilo koje partije? SPS je pokrenuo pljačku. DS se masno ovajdio pljačkom (zato je Tadić ljubio Dačićeve šapice). SNS nas sahranjuje – ako ćutimo, potamaniće ceo Niš. Oni su poslednji jahači apokalipse – oni su kuga.

  2. Koja je fajda od komentara ?
    Naša vlast , koja se „brine za interese gradjana Srbije“ , nema pojma šta je interes gradjana Srbije !!!! Ali, zato znaju za nepostojeće atentate na av. za odbranu njegove ličnosti i dela i još mnogo gluposti , koje čine … i ovo je još jedna „akcija u interesu gradjana Srbije „… more, ima da prodam “ aparat TV prijemnika“ , pa da vidim kako će da mi naplate „harač“ ! Bolje da ih ne provociram , ima da mi naplate 500,00 dinara zato što ne gledam javni servis euROBSKE Srbije . SNS-ovce će da zbrinu sendvičima , Beogradjane vodom a mi ćemo da gulimo prazne sendviče !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *