Odluka SNS Niš: Umesto Andrejevića u vodovodu Đorđević, a postoje još tri iznenađenja

Dejan Andrejević, dosadašnji direktor javno komunalnog preduzeća „Naisus“ očigledno neće biti na tom mestu više jer je na večerašnjoj burnoj sednici Srpske napredne stranke u Nišu odlučeno da na to mesto bude delegiran Goran Đorđević iz „Parking servisa“ koji je konkurisao na pet mesta za direktora javnog preduzeća. Na sastanku je dogovoreno da sva rešenja za direktore imaju status vršioca dužnosti.

arhivska fotografija jednog od sastanaka u SNS Niš

Kako naši neimenovani izvori potvrđuju, Bratislav Vučković biće zamenjen nekadašnjim direktorom Dragolavom Pavlovićem, sadašnjim pomoćnikom gradonačelnika i nekadašnjim direktorom „Elektrodistribucije. Igor Vučić koji je imao neku obavezu u Gradskom veću, a radnik je „EPS“-a biće novi direktor „Parking servisa“ dok će Ivan Dimitrijević, dosadašnji zamenik u „Parking servisu“ biti diretktor JP „Tržnice“(pijace).

„Građanin“ nema zvaničnu potvrdu o ovom spisku, ali dva izvora iz SNS-a su nam ovo potvrdila. Gradonačelnika Darka Bulatovića smo dobili na telefon i rekao nam je „da ga pozovemo za pola sata, sat jer je na važnom sastanku“. Posle toga smo ga pozvali, odbijao je pozive, a i nije odgovarao na SMS – ove. Ukoliko se javi, njegov odgovor i komentar biće u celini obelodanjen.

– Te odluke su zapravo kompromisi. I ne mora javnost da se vezuje za to jer to tek treba da prođe dva tela, Gradsko veće i Skupštinu gde većina nije toliko kompaktna – kratko nam je rekao naš izvor.

Ovako je bodovala Komisija Skupštine grada Niša

Ostali kadrovi ostaju na onim mestima na koje ih je komisija predložila: Predrag Milačić (Gradska toplana, Miša Stanković( Zavodu za urbanizam), Goran Kocić (Niš stan), nebojša Lović (Direkcija za izgradnju grada), Vladan Stojanović (Gradska stambena agencija), Jelena Stojanović (Objedinjena naplata).

Ova odluka svakako da nije konačna jer to bi trebalo da predloži Gradsko veće, a „podignu ruke“ odbornici Skupštine grada. Ovim pretumbacijama je mišljenje diskutabilno sačinjene komisije pao u zasenak jer nije imalo potrebe da se formira, ako je kadrovirala mstranka, mada je to praksa od uvođenja stranačja u Srbiji.

M.Smiljković

1 Comment

  1. izgubili smo veru iz dosadasnjeg iskustva da ce sledeci da bude bolji ali fala bogu da je andrejevic bivsi. u vodovodu nikad nije bilo gore. medjuljudski odnosi tragicni, magacini prazni a organizacija posla ne postoji. tenderi za izgradnju na cistu stetu preduzeca. pominjani uspesi direktora cista laz i bljuvotine.kad je doso vodovodu prvi put kasnila plata a isto se desilo i sad na kraju opet zakinuo platu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *