Određene grupe FIBA ženskog Evrobasketa 2023 – Srbija u grupi D

Žreb za FIBA ženski Evrobasket 2023. je podelio 16 kvalifikovanih timova u četiri grupe od po četiri tima, prema rasporedu koji je dodeljen na osnovu FIBA Svetske rang liste za žene.

Domaćini FIBA ženskog Evrobasketa 2023, Izrael i Slovenija, imali su pravo da izaberu partnerski savez koji će se takmičiti u toj zemlji. Izrael u partnerstvu sa Češkom igra u istoj grupi u Tel Avivu, dok Slovenija i njen partner Srbija idu u različite grupe u Ljubljani.

Grupe za FIBA ženski Evrobasket 2023 su sledeće:

Grupa A:  Španija; Grčka; Crna Gora; Letonija

Grupa B:  Belgija; Italija; Češka; Izrael

Grupa C:  Francuska; Slovenija; Velika Britanija; Nemačka

Grupa D:  Srbija; Turska; Slovačka; Mađarska

Tel Aviv će ugostiti ekipe izvučene u Grupu A i Grupu B, dok će Grupa C i Grupa D biti smeštene u Ljubljani.

Akcija grupne faze će početi u četvrtak, 15. juna, a završiće se u nedelju, 18. juna, sa četiri pobednika grupa koji će napredovati direktno u četvrtfinale.

U međuvremenu, drugoplasirani i trećeplasirani će igrati u kvalifikacijama za četvrtfinale 19. i 20. juna, pri čemu će timovi Grupe A igrati sa Grupom B i timovi iz Grupe C sa Grupom D.

Celokupno takmičenje će se preseliti u Ljubljanu na završnu fazu takmičenja, a šampioni će biti krunisani u Areni Stožice u nedelju, 25. juna.

Pobednici izdanja 2023. će podići  redizajniran FIBA ženski trofej Evrobasketa, koji je na žrebu predstavila legenda Srbije i aktuelni MVP takmičenja Sonja Vasić.

Svečanosti u prelepom ambijentu Brdo kod Ljubljane prisustvovali su predsednik FIBA Evropa Turgaj Demirel, izvršni direktor FIBA za Evropu Kamil Novak, kao i predsednik Košarkaškog saveza Slovenije Matej Erjavec i njegov izraelski kolega Amiram Halevi, predsednik izraelske košarke.

Gradjanin.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *