Održana vatrogasna vežba za vikend u Nišu

Pripadnici Vatrogasnog bataljona Niš, izveli su juče pokazne vežbe protivpožarne zaštite u stambenoj zgradi na Bulevaru doktora Zorana Đinđića broj 75.

vatrogasci2

Cilj vežbi je da se građani na praktičnom primeru obuče i pripreme za reagovanje u vanrednim situacijama, postizanje što bolje koordinacije radi višeg nivoa bezbednosti kosrisnika vatrogasnih usluga, kao i održavanje mobilnosti Operativne vatrogasne jedinice i popularizaciju vatrogastva u gradu.

komšije nadgledaju vežbu
Komšije nadgledaju vežbu

Vatrogasci su sa dva vatrogasna kamiona na predviđeno mesto stigli za manje od dva minuta i pokazali spremnost i profesionalnost prilikom evakuacije građana i gašenja požara. Vatrogasno-spasilačka brigada u svojim redovnim planovima na mesečnom i godišnjem nivou realizuje korisne vežbe na značajnim objektima na teritoriji grada Niša, a ovo je samo jedna u nizu vežbi koju sprovodi tokom godine. Današnju vežbu Vatrogasni bataljon Niš, izveo je u saradnji sa Upravnim odborom skupštine stanara koji su ovom prilikom mogli da postavljaju pitanja pripadnicima bataljona , kako o preventivnim merama, tako i o postupku pri eventualnom požaru. Osim provere spremnosti u nepredvidjenim situacijama, stanarima ovog objekta pružene su i osnovne edukativne informacije o ponašanju u slučaju požara.

Autor M.B.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *