Održana Vidovdanska akademija u Svetosavskom domu, najbolji đaci i studenti dobili priznanja

U susret nastupajućem prazniku, Vidovdanu, sinoć je u porti niškog Sabornog hrama tradicionalno održana svečana Vidovdanska akademija. Na samom početku, mitropolit niški Arsenije je đacima generacije niških osnovnih i srednjih škola, kao i najboljim studentima, uručio zaslužena priznanja.

Za umetnički doživljaj bila je zadužena Niška crkveno-pevačka družina „Branko“, čiji su članovi svih uzrasta još jednom prikazali širok spektar talenata, naročito među onim najmlađima, opravdavši svoju dugu tradiciju i istoriju, kao i veliki odziv publike.

Nagrađen je 41 učenik osnovne škole, 23 srednjoškolca i 14 najboljih studenata, kao i devet učenika koji su osvojili prvo i treće mesto na republičkim takmičenjima iz veronauke i tri nastavnika mentora veronauke.

Kulturno-umetnički deo programa, otvoren je pozdravnim slovom Njegovog Visokopreosveštenstva, a ovogodišnji besednik na akademiji bio je profesor niške Bogoslovije „Svetih Kirila i Metodija“ dr Aleksandar Stojanović.

Organizatori Vidovdanske akademije su Uprava Sabornog hrama, Grad Niš, Komanda Kopnene vojske i Niška crkveno-pevačka družina „Branko“.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *