Oko 1.000 Nišlija bez grejanja – neki nemaju vodu zbog smrznutih cevi

Oko 1.000 Nišlija u stambenim zgrada ovih ledenih dana nema grejanje, a mnogi nemaju ni vodu zbog smrzavanja cevi. Ta brojka nije precizna jer građani prijavljuju Gradskoj toplani kvarove iz različitih razloga u poslednja tri dana, a najčešći kvarovi su pucanje toplovodnih cevi usled hladnoće.

foto: Čedomir Stanković

Ovog jutra grejanja nema u zgradama na Vizantijskom Bulevaru, dve zgrade u ulici Vojvode Mišića, poslednji spratovi u Maksima Gorkog 10, dve zgrade na Bulevaru Nemanjića iza Zone 2…

Organizacija posla nam je sada takva da ne možemo kao ranije da dođemo sta ili dva posle prijavljenog kvara, nego ume da protekne i čitav dan. To su sve kvarovi koji se pojavljuju zbog curenja sistema, zastarele infrastrukture i pucanja cevi. Ako nekome prsne cev na nižim spratovima, sistem se isprazni i gornji spratovi nemaju grejanja – objašnjeno nam je u toplani.

Onima koji nemaju grejanje na minus 15 Celuijusovih stepeni ostaje struja kao energent, dok ne dođe ekipa toplane, ali i to ume da preoptereti sistem.

M.S.

1 Comment

  1. 300.000 Nislija nema ociscene cak ni glavne ulice 5 dana! Juce sam doputovala u Vrsac, danas je i ovde pao sneg, manji nego u Nisu, istog dana su sve ulice ociscene. Nislije, imate na vlasti ljude koji ne rade svoj posao!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *