Oko 15.000 poreskih obveznika u Nišu odavno nije među živima!?

Zbog zastarele evidencije niške poreske administracije, koja se nimalo ne slaže sa spiskovima platiša, a koje javna i javno-komunalna preduzeća imaju, gradski čelnici naložili hitno usaglašavanje podataka o poreskim obveznicima koji žive na teritoriji grada.

Kako je navedeno, cilj nije povećanje nameta, već formiranje jednoobrazne evidencije lokalne samouprave, od koje umnogome zavisi i punjenje gradske kase.

Frapantan podatak je i taj, da je detaljnom proverom utvrđeno, da je tokom godina, a zbog zastarelih spiskova, na listi poreskih dužnika za imovinu, preko 15 hiljada pokojnih Nišlija, na čije su adrese rešenja itekako stizala. Zbog toga je, prema rečima članova Gradskog veća, neophodno što pre obaviti usaglašavanje poreske baze podataka i baze koje imaju gradska preduzeća, nakon čega bi informacije trebalo da budu potpuno validne.

Porez se neće povećavati svakako, radimo na tome da svi građani budu jednako sagledani, da svi budu u evidenciji i da ona bude adekvatna, kako bi na taj način povećali i prohode u gradskom budžetu, tako da se uveliko radi na ažuriranju tih podataka, i reč je samo o uvođenju u plaćanju obaveza što je i zakonska obaveza, izjavio je Miloš Milošević, član niškog Gradskog veća.

N.M.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *