Oko 600 brucoša Filozofskog fakulteta dobilo indekse (video i foto)

Oko 600 studenata koji su upisali neki od 12 studijskih programa na niškom Filozofskom fakultetu danas je dobilo indekse. Svečani prijem organizovan je u prepunom amfiteatru Filozofskog fakulteta, gde je prisutne pozdravila i poželela uspešan početak studiranja dekanica ove ustanove prof. dr Natalija Jovanović.

Danas postajete deo institucije sa dugom tradicijom. Brojne generacije profesora, stručnjaka različitog profila gradili su ime i prezime Filozofskog fakulteta. Filozofski fakultet se konstantno razvija i ide u korak sa vremenom. Otvaramo nove i aktuelne studijske programe, prilagođavamo programe savremenim zahtevima i to je sigurno jedan od važnih razloga zbog čega smo najtraženiji fakultet u regionu. Dragi studenti, napravili ste jedan veliki korak odabirom budućeg zanimanja, sada je na vama da budete istrajni i da vredno radite kako bi dostigli cilj – završili studije”, poručila je studentima dekanica Natalija Jovanović.

Pored toga, ona je istakla da je Filozofski fakultet u potpunosti otvoren studentima kao i da je u prilog tome formirana i Kancelarija za podršku studentima.

Sa ponosom mogu reći da je otvorena Kancelarija za podršku studentima i da smo jedini Fakultet u gradu koji ima ovu kancelariju. Nju smo formirali da sluša svoje studente, da im bude podrška i pomaže u rešavanju problema”, rekla je profesorka Jovanović.

Na prijemu brucoša, upravnici departmana upoznali su studente sa uslovima studiranja, kao i sa njihovim pravima i obavezama. Indeksi su uručeni studentima koji su upisali prvu godinu na departmanima: Srbistike, Anglistike, Francuskog jezika i književnosti, Ruskog jezika i književnosti, Filozofije, Sociologije, Socijalne politike i socijalnog rada, Novinarstva, Komuniciranja i odnosa sa javnošću, Psihologije, Pedagogije i Istorije.

foto: Aca Đokić

Veliki broj brucoša niškog Filozofskog fakulteta odlučilo se za studiranje Engleskog jezika. Većina studenata kaže da se odlučila za taj departman zbog velikih mogućnosti za zaposlenje.

Odlučila sam se za studiranje Engleskog jezika zato što se uglavnom svuda govori, a takođe smatram da je Filozofski fakultet u Nišu izuzetno cenjen. Druga opcija mi je bila da studiram na nekom privatnom fakultetu ovaj jezik, ali drago mi je što sam uspela da upišem državni fakultet. Studiranje na ovom departmanu nudi dobre mogućnosti za posao, mogu da budem profesor, a mogu i da radim kao prevodilac”, kaže studentkinja Anica Nikolić.

Nastava na svim studijskim programima Filozofskog fakulteta u Nišu počinje u ponedeljak, 9. oktobra.

foto i video: D. Nikolić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *