Oko 600 mališana se prijavilo za besplatnu školu plivanja u SC „Čair“

Treću godina zaredom Sportski centar Čair u saradnji sa Gradom organizuje besplatne obuke za plivače. Ove godine ima oko 600 prijavljene dece mlađih školskih uzrasta a mališani se još prijavljuju. Iz Čaira kažu da će imati mesta za sve, a obuka će biti tokom celog jula, u grupama i trajaće 10 radnih dana.

Za tri godine besplatnu obuku za plivače prošlo je oko 1200 dece. Branka Aranđelović, direktorka Sportskog centra Čair kaže da je cilj obuke da sva deca nauče da se održavaju na vodi i nauče makar jednu osnovnu tehniku plivanja. Prva grupa je već krenula 1. jula, druga će krenuti od 11. i treća 21. jula.

„Naravno imamo pomoć i plivačkih klubova koji gravitiraju na našem bazenu već godinama i koji su licencirani obučeni treneri i instruktori. Drugi zadatak nam je da neka deca i ostanu u našim plivačkim klubovima“ – rekla je Aranđelović.

Svake godine u klub ostane od 50-150 dece, što je kako kaže direktorka Sportskog centra Čair dobro za decu i za njihovo zdravstveno stanje ali i za klubove Sportskog centra.

Ona je najavila i Bazar sporta i zdravlja u avgustu na kojem se predstavljaju svi sportovi u Nišu gde se deca mogu oprobati i već sa polaskom u školu opredeliti za neki sport.

„Nakon toga imamo besplatnu obuku klizanja, stonog tenisa i plivanja. Naravno naš interes je da što više dece prođe kroz naš centar jer je ovo utočište za prave vrednosti, da se deca upoznaju, druže jer sport pre svega služi za to“ – ističe Aranđelović.

U planu je i besplatna obuka skijanja kako bi najmlađi naučili i da skijaju.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *