„Old Timer Fest“ za vikend u Nišu – Bijelo dugme i Beogradski sindikat slave jubileje

Zvezde ovogodišnjeg festivala, koji je prošle godine privukao oko 20 hiljada ljudi tokom jednog vikenda u avgustu i tako postao neizostavan deo kulturne scene Niša, biće Bijelo dugme i Beogradski sindikat. „Old Timer Fest“ u srcu drevne Niške tvrđave ove godine, kako kažu organizatori, priređuje događaj decenije za vikend 22. i 23. juna, a u prodaji je poslednji kontingent karata.

Old Timer Fest je postao sinonim velikog okupljanja ljubitelja retro vozila, muzike i dobre zabave, kažu organizatori. Oni ove godine, očekuju više od 30.000 posetilaca, koji će prisustvovati prvom koncertu Bijelog dugmeta na ex-yu turneji povodom 50 godina postojanja grupe i velikom koncertu povodom 25 godina rada Beogradskog Sindikata. U izvornom sastavu, Bijelo dugme je poslednji put nastupilo u Nišu pre tačno 35 godina u prepunoj hali Čair.

„Svetski dan muzike obeležićemo 22. juna nezaboravnom svirkom na platou Niške tvrđave. Bijelo dugme na prvom od ukupno 50 koncerata na svojoj poslednjoj turneji proslaviće 50 godina postojanja. Osnivač grupe, genijalni Goran Bregović, pokreće ovu spektakularnu turneju iz Srbije iz posebnog razloga – Niš nije samo grad na mapi, već je mesto gde je služio vojni rok i gde je pronašao inspiraciju za neke od najlepših pesama“ – navode organizatori.

Pored muzičkog programa, 22. juna festival nudi i Reviju retro automobila i motora za koju organizatori kažu da je vremeplov koji nas vraća unazad u neka lepša, manje dinamična vremena.

„Prošle godine smo pomerili granice sa 72 vozila, ove pripremamo još veći spektakl. Šarena regata retro vozila stiže sa svih strana Srbije, iz Bosne, Bugarske i Makedonije, kako bi zajedno „uplovila“ u naš grad. U su-organizaciji sa lokalnim klubovima retro vozila, „Old Tajmer Niš“ i „Vespa Naissus“, spremamo vam nezaboravan doživljaj“ – dodaju iz Festa.

Ni ove godine Festival ne zaboravlja najmlađe, Sajam zdravog odrastanja pružiće deci i njihovim roditeljima prave vrednosti kroz obrazovne, kulturne i sportske aktivnosti. Ovog leta će, kako kažu, biti još lepše i bogatije, sa najpopularnijim jutjub influenserima Arijom i Nađom.

Karte za muzički deo festivala se mogu kupiti preko sajtova www.oldtimerfest.rs i www.tickets.rs, u menjačnici „Božur“ agenciji „Big star travel“ kao i u knjižari „Hijeroglif“, „Delfi“, „Indigo“ i na OMV pumpama. Ulaz na Sajam zdravog odrastanja i poseta Reviji retro automobila i motora se ne plaća.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *