Omladinci „kod Šabija“ ostave za veče i tonu đubreta

Oko amfiteatra odnosno spomenika Šabana Bajramovića na keju, omladina koja se tu okuplja tokom leta, ujutru ostavi i do tone raznog đubreta.

djubrari

Kako nam kažu, radnici JKP“Medijane“ tokom vikenda je situacija sa bačenim otpacima još gora jer se oko ovog omiljenog sastajališta okupi i preko 1.000 mladih ljudi. Već je poznato da je teška materijalna situacija u gradu mnoge naterala da kupe piće i tu u društvu provedu veče. Pojava da se mladi ovde okupljaju je pozitivna „jer su Nišlije napokon sišle na reku“, ali problem sa otpadom mora nekako da se reši. Đubrari sakupe krupan otpad, ali ovih dana na tom mestu mogu se videti pikavci, pampuri od vina i drugi sitniji otpad koji šetačima ruži sliku ovog lepog dela Niša.

kej
Svake večeri niški parkovi su „bogatiji“ za pet do šest tona otpada

-U parkovima koje mi čistimo svake noći sakupimo i do pet pa i šest tona raznog đubreta. Samo ovaj deo oko „Šabijevog spomenika“ obuhvata tonu. -kažu nam niški đubrari.

-Ima tu svačega, flaša od piva, kesa, papira, staklenih flaša od žestokih pića, unučića(male flašice alkoholnog pića)…- dodaje njegov kolega.

Oni dodaju da se rešenje može naći u postavljanju podzemnih kontejnera.

-Samo podzemni kontejneri- smatraju niški đubrari.

Niš dnevno „napravi“ oko 300 tona smeća.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *