Omladinci sticali radnu naviku u gradskoj upravi Niša i dobili potvrde

U holu Gradske kuće dodeljeno je 48 potvrda studentima niškog Univerziteta za uspešno obavljenu stručnu praksu u javnom sektoru Grada Niša. Potvrde im je uručio gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. Nagrade su na istoj svečanosti dobili i osnovci i srednjoškolci koji su osvojili priznanja na međunarodnim takmičenjima.

gradska-slika

U-NI praksa 2016. je projekat koji su realizovali Grad Niš i Univerzitet u Nišu, a operativno sprovela Kancelarija za mlade Grada Niša. Projekat je imao za cilj da mladim ljudima obezbedi mogućnost sticanja stručne prakse, dobijanja potvrde o obavljenoj praksi koju Univerzitet u Nišu priznaje kao vannastavnu aktivnost i 3 dodatna ESP boda. Oni su dobili i preporuke od strane mentora koje mogu poslužiti za bolje pozicioniranje na tržištu rada.

Uvodnu reč imao je Stevan Živković, šef Kancelarije za mlade Grada Niša, koji je istako da je praksa pokrenuta po drugi put uz pomoć Kancelarije za mlade i Grada Niša.

Praksa je trajala mesec dana u javnom sektoru Grada Niša, a u buduće se očekuje učešće još većeg broja institucija nego ove godine kada ih je bilo 23. Ove godine imali smo 116 mesta za praktikante, 53 prijava potencijalnih praktikanata i 48 odabranih praktikanata, rekao je Živković.

Završnu reč imao je gradonačelnik Grada Niša Darko Bulatović, koji je rekao da je sve ovo uspelo zahvaljujući zajedničkoj inicijativi i radu institucija u Nišu.

Evaluacija projekta U-NI praksa 2016. je pokazala da su studenti izuzetno zadovoljni ovogodišnjom praksom, a mentori iz javnog sektora stručnost i dobru volju za uvođenje u posao mladih kolega.

Postoji ideja da se naredne godine trajanje prakse produži, poveća broj ponuđenih pozicija za praktikante, i da se potencijalno obezbedi praksa u privanom sektoru.

gradjanin.rs/ni.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *