OPASNOST! Obrušava se fasada “Švajcarije” u Dušanovoj ulici

Deo napukle fasade na zgradi “Švajcarija” u ulici Cara Dušana 6-8 u Nišu, danas je počeo da se ruši. Fasadna ploča se obrušila na trotoar ulice, a delovi ploče sa sedmog sprata su padali na prolaznike, pešačku zonu, terase stanara i automobile.

svajcarija1

Povređenih na sreću nije bilo, a ovaj stambeni objekat iz dana u dan sve više propada i zahteva hitnu sanaciju.

Posebnu opasnost još uvek predstavlja i druga napukla betonska ploča na šestom spratu stambene zgrade broj 6., zato budite vrlo oprezni kada prolazite ovom ulicom.

svajcarija2

Postavljene su zaštitne trake, a prolaznici i stanari u čudu posmatraju prizor i strahuju od novog obrušavanja.

Predsednici kućnih saveta su se u više navrata obraćali nadležnim službama, najpre Gradu, potom i Opštini Medijana, kao i Komunalnoj policiji i Vatrogasnoj službi o čemu svedoči brojna dokumentacija i dopisi.

 

Jedini odgovor na njihov dopis stigao je iz Opštine Medijana u kojem su ih uputili na Odluku o opštim uslovima za uređenje grada Niša, kao i na obevezu da su stranari dužni da održavaju spoljne delove zgrada redovno i u ispravnom stanju o svom trošku, što prema njihovim tvrdnjama nisu u stanju zbog materijalne situacije većine stanara koji žive u ovom stambenom objektu.

Komunalna policija je više puta intrvenisala po pozivu stanara i sačinila zapisnik o ovom slučaju. Niko od početka 2013. godine kada se prvi put javio problem sa dotrajalom fasadom do danas nije našao adekvatno rešenje.

Banker radio upućuje javni apel da se pronađe način i pokrene incijativa za rešavanje ovog višegodišnjeg problema, kao i na to da se preduzmu neophodne mere kako bi se zaštitili životi građana koji su ugroženi dok svakodnevno prolaze Dušanovom ulicom koja se nalazi u centralnom gradskom jezgru Niša.

Izvor: Radio Banker

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

© 2022 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266