Opozicija ide na izbore u jednoj ili dve kolone?

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije na konferenciji za novinare u Nišu rekao je danas da je ovaj politički pokret deo saveza oko Borisa Tadića(SDS) „i da će ova politička opcija izaći na parlamentarne izbore u toj koaliciji“.

nps1
Miroslav Aleksić danas u Nišu

„Videćemo u prvoj nedelji februara koliki će taj savez biti i da li će proevropska opozicija izaći u jednoj ili u dve kolone“, kazao je Aleksić i dodao da se o tome intenzivno razgovara.

On ističe da je ovo trenutak kada se opozicija mora ujediniti i trenutak kada se lični animoziteti, sujete i tereti prošlosti moraju staviti na stranu i „kada moramo svi zajedno da se borimo da spašavamo Srbiju od ovoga što se danas dešava“. U koliciji Borisa Tadića odnosno Socijaldemokratske stranke nalazi se pored NPS-a i Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića, a koja nije potpisala sporazum sa prve dve partije. Prvi ili drugi deo opozicije (zavisno iz ugla simpatizera) nalazi se koalicija predvođena Demokratskom strankom, Bojana Pajtića, a koju sačinjavaju Zajedno za Srbiju, Reformistička stranka i sindikat „Sloga“.

opozicija-blam
Niška opozicija

Niška opozicija ima danas sastanak kasno popodne, ali prema prvim saznanjima „Građanina“ ništa se „epohalno“ neće dogoditi.

Miodrag Stanković, predsednik Demokratske stranke navodi da je zagovornik izlaska na izbore s jednom listom cele opozicije, ali svako ima pravo na svoje mišljenje i stavove.

-Mi ćemo večeras da se bavimo programskim stvarima. Ako ima dovoljno političke zrelosti podržavam ideju da ta koalicija ide zajedno na izbore, ali pregovori traju pa ćemo videti. Uz našu koaliciju moguće je da se eventualno pridruži i Nova stranka, ali i ta odluka zavisi od njihovih stranačkih organa i razgovora predstavnika stranaka okupljenih oko DS – kaže Stanković.

Aleksandar Višnjić, predstavnik Reformističke stranke prognozira da će se do kraja meseca znati ko će i kako će se izaći na izbore.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *