Opozicija traži vanrednu skupštinu zbog izveštaja DRI

Povodom izveštaja Državne revizorske institucije i utvrđivanja velikih nepravilnosti u radu gradske vlasti u Nišu u okviru budžeta za 2014, niška opozicija zahteva održavanje vanrednog zasedanja gradske Skupštine samo sa jednom tačkom dnevnog reda – Izveštaj DRI za 2014. godinu.

opozicija-saopšstenje

Skupština bi morala da ispita nenamensko trošenje oko 1,6 milijardi dinara, odnosno više od 13 miliona evra, iz budžeta grada. Građani imaju pravo da znaju zašto je njihov novac potrošen na protivzakonito povećanje plata u gradskim upravama u iznosu od 500 miliona dinara, nepostojeće javne nabavke, sumnjive ugovore i novčane dodatke funkcionerima. Više je nego očigledno da proklamovanu politiku štednje osećaju obični građani, a ne političke stranke na vlasti. Pozivamo i nadležne službe: policiju, tužilaštvo i budžetsku inspekciju da pravovremeno reaguju i na odgovarajući način sankcionišu ovo nezakonito trošenje budžeta, navodi se u saopštenju opozicije.

Niška opozicija podseća da su gradski čelnici od 2014. godine osumnjičeni i za jednu od najvećih finansijskih afera u našem gradu, vezanu za nameštanje tendera za gradski prevoz u iznosu od 6 milijardi dinara. Istraga se ovih dana, od strane Tužilaštva za organizovani kriminal, privodi kraju. U tom kontekstu, čini se da gomilanje finansijskih malverzacija spada u način rada naprednjačke vlasti.

Gradjanin.rs

2 Comments

  1. U nalazu DRI vidi se da ste VI NAPREDNJACI dosta para sklonili u svojim džepovima ili džepovima vaših partijskih drugova. Znači da vam poštenje nije jača strana. Za samo 3 godine pokazali ste svoje pravo lice. Vaš primitivizam, neznanje a uz to i bahatost su dosadili celom narodu. Nije valjda GOSPODO NAPREDNJACI da je i za ovo kriva prethodna vlast.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *