Opozicija u Nišu: Imamo dokaze o velikim nepravilnostima, sigurni smo u našu pobedu

Ispred Oficirskog doma, gde zaseda GIK, predstavnici opozicije zajedničkim saopštenjem povodom preliminarnih rezultata da je u SNS u Nišu osvojio 30 mandata, istakli su da su rezultati sa 9 biračkih mesta naknadno ubačeni bez prisustva predsednika biračkih odbora kako nalaže zakon, što je drastično uticalo na konačne rezultate izbora. Kažu da njihov pravni tim već ima dokaze o velikim nepravilnostima koji će biti predočeni nadležnim organima.

Iz opozicije navode da je GIK doneo odluku koja je značajno promenila prvobitne rezultate lokalnih izbora u Nišu, po kojima 4 opozicione liste zajedno imaju 31 odbornika a SNS 29, i da je očigledno je da su sve odluke GIK-a instruisane od strane SNS-a, što ukazuje na namernu manipulaciju izbornim procesom.

„Imamo situaciju gde su rezultati sa 9 biračkih mesta naknadno ubačeni bez prisustva predsednika biračkih odbora kako nalaže zakon, što je drastično uticalo na konačne rezultate izbora. Zahtevali smo uvid u kompletan birački spisak i materijal kako bismo mogli da proverimo sve navode i neregularnosti“ – kažu iz opozicije.

Dodaju da će koristiti sva sredstva za odbranu glasova Nišlija, i to pre svega pravna, kao i da njihov pravni tim već ima dokaze o velikim nepravilnostima koje su se desile tokom izbornog procesa.

„Ovi dokazi će biti predočeni nadležnim organima kako bi se osigurala pravda. Tražimo da se svi naši prigovori uvaže i da se poništi odluka koja je naknadno donesena, ovo je neophodno kako bi se vratila izborna volja građana Niša. I pored svih neregularnosti mi smo sigurni u našu pobedu na ovim izborima. Građani Niša su svojom voljom pokazali da žele promene i mi ćemo se boriti da ta volja bude ispoštovana“ – zaključuju iz opozicije.

Podsetimo, na 197 biračkih mesta izašlo je 49% birača, za četiri opozicione liste glasalo je ukupno 53.799 građana Niša. SNS sa SPS-om ima 49.243 glasova dok bi zajedno sa  Ruskom strankom imali ukupno 50.467 glasova.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *