Oprez: Obrušava se fasada kuće u Voždovoj ulici

Nakon što se pre nekoliko dana popodne obrušila fasada sa oronule kuće u centralnom gradskom jezgru i umalo ubila dvoje prolaznika u Voždovoj ulici broj 82-84 u Nišu, postoji ozbiljan rizik da se sličan incident dogodi ponovo.

voždova

Pod zubom vremena, cigle i malter sa stare kuće su se danas obrušili na trotoar, a crep sa krova koji se dosta urušio kvari sliku grada i jedne od najprometnijih ulica.
Ovo nije prvi slučaj nezgode sa dotrajalom fasadom na zapuštenoj kući staroj više decenija, jer je na istom objektu početkom godine padao crep sa krova.
Preko puta samog objekta se nalazi Osnovna škola Vožd Karađorđe, a u neposrednoj blizini i dve gimnazije Stevan Sremac i Bora Stanković. Puno je prolaznika, među kojima su osnovci i gimnazijalci koji ovim putem idu u školu ili gimnazije, koji su izloženi riziku od odrona fasade. Srećom, te niko od njih danas nije stradao. Kraj ove kuće nisu postavljena upozorenja, čak nitraka koja označava opasnost!?

voždova-2

Apelujemo na nadležne da adekvatno obezbede objekat koji je sklon rušenju i da što hitnije saniraju problem, a na prolaznike (posebno one sa decom) da budu vrlo oprezni kada prolaze kraj popularne „Haciende“, jer samo trenutak nepažnje bi mogao da vas košta života.

Autor/foto: Miki Bukovac

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *