Opština Medijana uručila povelje najboljim sportistima šest škola

Šest škola sa područja Gradske opštine Medijana čije su ekipe postigle najbolje rezultate na Drugim školskim igrama „Medijana Sportfest 2015“, ova opština nagradila je poveljama.

medij
Stojanović i Radojičić uručuju jednu od povelja

U kategoriji osnovnih škola priznanje su dobile škole „Dušan Radović“, „Vožd Karađorđe“ i „Car Konstantin“, dok su Gimnazija 9. maj, Ekonomska i Medicinska škola „Milenko Hadžić“ pokazale najbolje rezultate u kategoriji srednjih škola. Za poseban doprinos nagrađene su škole “Dr Zoran Đinđić“, „Dositej Obradović“ kao i Umetnička i Muzička škola.

Predsednik Skupštine Gradske opštine Medijana i Organizacionog odbora ovog takmičenja Momčilo Radojičić, rekao je da su najvažnija karika rada Gradske opštine Medijana deca i da „Medijana Sportfest“ ima za cilj da aktivira njihov sportski duh u čemu se i uspelo.

– Naša je namera da učenicima damo volju da se bave sportom, sada volonterski a kasnije nadam se i profesionalno. Cilj je ostvaren , projekat razvoja školskog sporta će živeti a mi se truditi da iz godine u godinu bude bolji, masovniji i kvalitetniji – naglasio je Radojičić.

Predsednik Gradske opštine Medijana Zoran Stojanović, najavio je proširenje saradnje sa školama koje rade na području ove opštine i kako je rekao, udruživanje dece srpskih zemalja.

– Za početak će po dva učenika iz svake škole imati priliku da o trošku opštine Medijana putuju u Trebinje. Kroz učeničku saradnju položićemo kamen temeljac za privrednu i druge načine povezivanja Niša i ovog grada – kaže Stojanović.

U osam sportskih disciplina od 28. septembra do 2. oktobra ove godine takmičilo se blizu 600 dece iz 22 škole. Ideja je da se lista sportova proširi tenisom i stonim tenisom, a Osnovnoj školi „Dušan Radović“ kojoj opština duguje neizmernu zahvalnost za podršku u realizaciji ovog takmičenja doniraju rekviziti za to.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *