Opština Niška Banja (ni)je zaposlila 14 novih radnika

momir-stojanovic
Momir Stojanović

Vlast u opštini Niška Banja je od početka ovog mandata zaposlila 14 novih osoba? Ovo je tvrđenje Momira Stojanovića, odbornika Skupštine grada Niša s liste „Iskreno za Niš“ koji je rekao „da se time dovoljno pokazuje kako se sprovode mere štednje u ovoj opštini“.

U kancelariji za mlade je tamo sedela jedna devojka do sada, a od nedavno ih ima još četvoro u toj kancelariji. Shvatam zapošljavanje mladih, ali na ovaj način je jasno da je reč o partijskim zapošljavanjima, naveo je Stojanović dodajući još neke primere iz gradskih preduzeća gde su takođe zapošljavani kadrovi Srpske napredne stranke, a pod imenom „pomoćnika i savetnika“, rekao je Stojanović.

dejan-jovanovic1
Dejan Jovanović

Dejan Jovanović, predsednik opštine Niška Banja demantuje te izgovorene reči za govornicom rekavši „da su to gole neistine“.

Ma, kakvo zapošljavanje novih ljudi. Naprotiv, mi smo smanjili masu za plate jer jedva krpimo kraj s krajem. Prošlo rukovodstvo je imalo četiri pomoćnika predsednika opštine koji su bili sa stalnim radom. Sada je to promenjeno tako da oni primaju naknadu po ugovoru o delu. Isti slučaj je i sa kancelarijom za mlade. Tu je bila jedna devojka koja je radila s punom platom, a sada je primljeno još dvoje mladih, takođe po ugovoru o delu, ali oni sprovode odlične akcije. Te tvrdnje da smo zaposlili još 14 osoba apsolutno nisu tačne – kaže Jovanović.

On je kazao danas da ne zna toliko precizno koliko se radnika u opštinskoj upravi vodi po ugovoru o delu, ali samim tim „da je masa novca smanjena za plate i doprinose, dovoljno govori o tome koliko se štedi u opštini“.

sg-nisa
Na sednici SG Niša danas sve prštalo od rasprave

Momir Stojanović je nekada bio visoki funkcioner Srpske napredne stranke (kojoj pripada i Jovanović), a potom je samostalno izašao na izbore u grupi građana „Iskreno za Niš“. Od tri, dva odbornika su odmah napustila ovu odborničku grupu i pripojila se stranci „Jedinstvena Srbija“ koju vodi u Jagodini, Dragan Marković Palma, a koja participira u vlasti Niša.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *