Opština Palilula nagradila paketićima svoje mališane

Povodom obeležavanja pravoslavne Nove godine, Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula-Niš, podelio je „novogodišnje paketiće“, deci iz socijalno-ugroženih porodica sa teritorije opštine Palilula.

Sa-NOvogodisnje-noci-31.12

Paketići su obezbeđeni uz podršku Centra za socijalni rad „Sveti Sava“ u Nišu i donatora. Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad u Nišu, koji je prisustvovao ovoj svečanosti, istakao je da je ukupnog broja lica koja su u evidenciji sa zahtevima u Centru, preko 67.odsto građana sa teritorije Gradske opštine Palilula. „Prioritet u radu opštinskog rukovodstva Palilule, po rečima predsednika Bobana Džunića je sagladavanje socijalno najugroženijih kategorija stanovništva, posebno osoba sa invaliditetom, deca, stara i iznemogla lica, raseljena lica. Po statističkim podacima u oblasti socijalnih potreba, naša opština je među najsiromašnijim u Srbiji. Ali, zahvaljujući dobrom menadžmentu, projektnim aktivnostima koje su po oceni nadležnih ministarstava u Vladi Srbije najbolji u regionu, mi nalazimo mogućnost da investiramo i stvaramo bolji ambijent za naše građane- kaže predsednik niške opštine Palilula.

U okviru manifestacije Doček Nove 2015.godine u Paliluli, 31.decembra, predsednik opštine Boban Džunić, sa Deda Mrazom ((KK“Nonius“), podelio je oko 700 paketića mališanima, koji su sa svojim roditeljima, bakama i dekama, pratili deo ovog programa u „srcu Palilula“, kod palilulske rampe i pijace.

(EKOpolis, D.Vidojković)

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266