Opština Palilula odštampala kalendar gde se Božić slavi 5. januara!?

Opština Palilula odštampala je kalendar za 2015. godinu, ali s „malim“ greškama. Pola pravoslavnih praznika se ne obeležava pravim datumom pa se Božić „pada“ 5. januara, a Veliki petak u subotu. I to nije sve – Uskrs je u ponedeljak!

kalendar-bez-Bozica

Posle peha kada su Palilulske novine izašle sa predsednikom opštine Bobanom Džunićem u 92 do 103 poze(broj do danas nije tačno utvrđen), ovo se računa kao ozbiljan propust, mada je situacija više smešna nego ozbiljna. Da je sitaucija još zakomplikovanija, ovi kalendari su deljeni vrednim đacima s teritorije Palilula koja su se tradicionalno slikali za kalendar opštine. Kako saznaje, „Gradjanin.rs“, predsednik opštine Džunić je zbog ove „male“ greške morao da pije lekove za smirenje.

kalendar-bez-Bozica1

U opštini Palilula kažu da će se vršiti reprint izdanja, ali ne o trošku opštine tako da će se greška donekle ispraviti i kalendari koji se ubuduće budu delili biće bez greške. I sa pravim datumom Božića i drugih pravoslavnih praznika.

-Sigurno da kalendar ne bi bio deljen da tako odštampan nije stigao „na dan“ kada je trebalo da se deli. Grešku nije napravila štamparija već onaj ko je radio pripremu štampe. malo je tužno da smo se toliko potrudili oko tog kalendara, a ovo minimalizuje sav naš trud. Trebalo je okupiti svu decu koja su imali svoje obaveze, trebalo je na desetine poslova završiti i onda nam se desi „ovo“, a da niko nije mogao da pretpostavi da se ovakva omaška može dogoditi pa ni čovek koji je radio pripremu štampe-rekli su nam u opštini iz službe kabineta predsednika opštine.

M.S.
foto:Saša Petrović

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266