Organizacija Filmskih susreta puna propusta i neodgovornosti

Gradski odbor Nove stranke u Nišu ukazuje na nedopustive propuste i neodgovorno ponašanje tokom priprema, organizacije i realizacije 50. jubilarnog Festivala glumačkih ostvarenja. Zahvaljujući nesposobnosti partijskih kadrova vladajuće koalicije, Niš sigurno gubi identitet filmskog grada koji je gradio punih 50 godina, navodi ova stranka.

filmski

-Tako se i jedan od važnijih pratećih programa, izložba fotografija Jovana Šurdilovića, održava u galerijskom prostoru NKC-a, ali bez struje, dakle „pod sjajem zvezda“. Da bude još sramotnije postarala se direktorka NKC-a i ovogodišnjih Filmskih susreta, Bojana Simović, koja isključenje struje cinično naziva tehničkim problemom!Nova stranka podseća da se Programski savet ovog festivala po prvi put sastao tek nedelju dana pred početak održavanja Filmskih susreta i to uz bučna neslaganja članova Saveta i iznesene sumnje u projekciju samog budžeta. Katastrofalno kašnjenje u pripremama i organizaciji ovako značajnog kulturnog događaja, samo govori o tome kakav odnos nadležni i odgovorni za kulturu imaju prema ovoj tradicionalnoj manifestaciji, ali i samim građanima. Dalja partizacija ustanova kulture, njihovo konstantno urušavanje, potpuna marginalizacija javnih gradskih manifestacija, nezainteresovanost i neznanje koje pokazuje vladajuća struktura, postali su više no očigledni ovih dana, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Filmski susreti kao najstariji filmski festival u Srbiji ove godine se održava pod sloganom „Pod sjajem zvezda“, a sjaj, glamur i slavljeničku atmosferu, koji bi trebalo da prate jedan ovakav jubilej, niška odana filmska publika do sada nije mogla ni da vidi ni da oseti. Usred mračnih gradskih ulica i trgova, koje obasjavaju samo zvezde sa neba, niko ko bi se slučajno zadesio u našem gradu ne bi mogao ni da nasluti da se upravo održava značajan filmski festival.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *