Osipa se SNS u opštini Crveni krst – formirana nova odbornička grupa USS

U skupštini opštine Crveni krst ne jenjavaju stranačke razmirice. Iz Srpske napredne stranke izašlo je dvoje odbornika koji su se priključili odborniku Ujedinjene seljačke stranke tako da sada ova partija ima svoju grupu u skupštini opštine.

Do „Građanina“ je stigao dokument sa zavedenim pečatom gde se podnosi zahtev za verifikovanje odborničke grupe predsedniku Zoranu Stojkoviću.

Dokument iz opštine Crveni krst (KLIK ZA UVEĆANJE)

Ujedinjenu seljačku stranku(USS) čije je sedište u Svrljigu, vodi Milija Miletić, a koji obavlja funkciju i narodnog poslanika.

Iz Srpske napredne stranke su u novoformiranu odborničku grupu prešli Milkica Nikolić i Nikola Mitić, dok je šef odborničke rupe Marjan Todorović, a koji je na izborima u okviru USS(bio u koaliciji sa SNS) ušao u skupštinu ove gradske opštine.

Poverenik SNS za Crveni krst se jutros nije javljao na telefon da bi nam pojasnio da li je izvodljiv ovaj transfer prema koalicionom sporazumu koji je sačinjen posle izbora.

Suština svega je da će iz budžeta opštine sada morati da se planira još 20.000 dinara mesečno za ovu odborničku grupu jer na to imaju pravo. Prelazak dvoje odbornika u USS je legitiman, nije protvzakonit, ali se tu krši stranački kodeks jer narod nije to glasao na izborima. Za taj prelazak nije znao niko iz SNS-a – kaže nam jedan od skupštiniskih odbornika koji je upoznat sa situacijom.

Skupština broji sada 21 odbornika. Do sada je većina bila sa 14 odbornika. Kako su se ova tri odbornika „odmetnula“ većina broji 11 odbornika. Ne zna se kako će i na koju stranu prevagnuti glasanje sada već formirane USS, ali nesumnjivo da je većina sada „tanka“.

Razmirice u opštini Crveni krst su počele prošlog meseca kada su se dve struje SNS-a sukobile oko smene sekretarke ove opštine Danijele Milićević. Tada je na skupštini, čak sednicu napustio predsednik opštine Miroslav Milutinović jer mu predsedavajući nije dao reč. Ta jedna grupa koja je bila protiv smene sekretarke je smatrala da takav čin nije po zakonu.

M.S.

2 Comments

    1. Bravo samo tako Niš su uništili bulat,banđur,perišić,kačar,i ostali nesposobnjakovići koji misle samo na sebe sve su upropastili napolje sa njima !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *