Osmak šipkom udario gimnazijalca u glavu

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanka: Sara Gros

9maj2Učenika prvog razreda Gimnazije „9. maj“ udario je šipkom u glavu učenik osmog razreda.

To je novi incident koji se dogodio među maloletnicima i to samo nekoliko dana posle tragedije u Parku Sveti Sava kada je ubijen Vuk Stoiljković (22) koga je nožem ubio samo dve godine mlađi mladić.

Tuča ispred Gimnazije 9.maj se, na sreću, završila samo sa lakšim povredama gimnazijalca.

– Incident se dogodio juče popodne, za vreme malog odmora u popodnevnoj smeni”, kaže za gradjanin.rs, Nebojša Lekić, direktor Gimnazije 9.maj.

– Sve se odigralo za nekih desetak sekundi ispred ulaza u školu. Jedan učenik osmog razreda Osnovne škole Učitelj Tasa počeo je da udara našeg učenika šipkom.

Dečak iz gimnazije  je ostao svestan posle nekoliko udaraca, utrčao je u školu da zatraži zaštitu. Napadač je pošao za njim i gađao ga šipkom, pogodivši ga ponovo u glavu.

Direktor gimnazije Nebojša Lekić kaže da su učenika u školi zaštitili dežurni nastavnici i ostali đaci.

– Dečaka smo zatim odvezli u Hitnu pomoć gde je konstatovano da je dobro i da nema potres mozga. U svakom slučaju, svi smo zatečeni ovim događajem koji je usledio samo nekoliko dana posle događaja u Paraku Sveti Sava. Pomalo  smo uplašeni zbog svega što se događa u gradu”, kaže Lekić.

– Odmah nakon događaja kontaktirali smo školu čiji je učenik napao našeg đaka, potom smo pozvali i roditelje napadnutog dečaka koji je, inače, uzoran đak i sportista. Njegov otac je potvrdio da među njima od ranije postoji neka čarka, ali i da će on podneti krivičnu prijavu protiv dečaka”,  kaže Lekić.

Direktor Gimnazije 9.maj rekao je da je ceo događaj snimljen kamerama i ispred i u samoj školi. On je, za gradjanin.rs, jednostavno zaključio:

I profesori i učenici su jako uznemireni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266