Osnovani “juče”, a već vlast u Nišu

Cepanjem Demokratske stranke Srbije nastala je frakcija “Samostalni DSS” koja se nedavno osnovala, a u Skupštini grada Niša već ima svoja dva predstavnika i većnika u opštini Medijana!? DSS je nekada vodio dr Vojislav Koštunica, a sada Sanda Rašković- Ivić.

samostalni-DSS1
Samostalni DSS: Stojanović, Vojvodić, Mladenović, Stevanovićeva

U niškom Medija reform centru održana je konferencija ove frakcije koja je nastala tako što je pokrenuo Andreja Mladenović koga je sama stranka izbacila, iako protiv njega nije vođen disciplinski postupak. On je juče predstavio Vladimira Vojvodića (većnika opštine Medijana na stalnom radu) kao prvog čoveka “Samostalnog DSS”-a u Nišu, i Milenu Stevanović koja će predvoditi ovu frakciju u Skupštini grada Niša.

gradska-skupština
Novo pregrupisavanje u Skupštini grada Niša

Samo većničko mesto u opštini Medijana, znači da su koalicioni partneri Srpskoj naprednoj stranci u najvećoj niškoj opštini. U Skupštini grada Niša, “stari” DSS se predstavlja za neku vrstu opozicije, ali kada je to potrebno daje kvorum vlasti što opet znači da nije prava opozicija.

-Samostalni DSS postoji u više od 80 opština u Srbiji, a od danas i u gradu Nišu, ne samo preko poverenika Vladimira Vojvodića i brojnih članova DSS-a koji pristupaju Samostalnom DSS-u već i sa dva odbornika u Skupštini grada Niša, kao i odborničkom grupom u Gradskoj opštini Medijana – rekao je Mladenović. Mladenovića su, inače, podržali Nebojša Bakarec i neki drugi viđeniji članovi DSS u prestonici tako da u SG Beograd sada ima sedam članova “Samostalnog DSS”-a. Oni su, kako je navedeno u medijima, ostali članovi DSS, ali se protive vrhu stranke!?

Ovakvo pregrupisavanje pred izbore se događalo mnogo puta i ranije(DS, SRS, LDP..) gde je zakon dozvoljavao da narod glasa za jedno, a odbornici po dobijenom poverenju “okrenu ćunak” pa vode drugu politiku što je paradoksalno i nelogično. Stranke imaju pravo da traže vraćanje svojih mandata.

M.S.

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *