Osuđenik izrešetan u sačekuši u Nišu

Ivan Ilić (41) u sačekuši je 26. novembra ubijen sa više metaka u telu i na licu mesta je idahnuo. On je osuđenik Kazneno popravnog doma u Nišu i ima status takozvanog slobodnjaka“, a ubijen brutalno je ubijen na Bulevaru Nikole Tesle oko 13,30, na ulazu u nišku Tvrđavu sa severne strane, nasprav benzinske pumpe Naftne industrije Srbije.

Kako nezvanično saznajemo, barata se podacima da ga je ustrelio jedan čovek uz pomoć pomagača koji vozio automobil i to iz „škorpiona“. U Ulici „Danila Kiša“ koja je nedaleko od ovog bulevara, pronađeno je vozilo marke „Ford“ iz koga je navodno pucano.

Ilić je bio na odsluženju kazne zatvora zbog prodaje narkotika, nezvanično su nam rekli iz istrage.

Ilić je kao i svi ostali osuđenici – slobodnjaci i danas u ponedeljak došao da pomaže oko čišćenja Tvrđave. Zatvorskim kamionetom je izašao kod benzinske pumpe i krenuli su sa obezbeženjem prema severnoj kapiji Tvrđave. Onda se pojavio taj Ford koji je čekao ispred kapije i izrešetao Ilića, rekli su nam u policiji, ali nezvanično jer je istraga i forenzika i dalje bila u toku.

Radnici iz obližnjih firmi ističu da su čuli pucnje.

To je nama zvučalo kao da pucaju petarde. Bila je sitna kišica mpa nismo izlazili da vidimo šta je, misleći da je nešto bezazleno. Onda su se pojavili vrisci i zapomaganje „zovbite Hitnu pomoć“, ali očigledno da je bilo kasno. kada smo izašli na kapiju firme videli smo leš koji leži na ulici – ističu radnici ove firme.

radnici gradske čistoće iz JKP „Medijana“ kažu da su im zatvorenici pomagali u svemu, ali i dodaju da obližnje kamere na NIS-ovoj pumpi mogu da otkriju detalje ovog svirepog ubistva.

Beživotno telo Jagodinca je dugo bilo na ulici koja vodi prema ovom parku koja je ujedno putanja i niških studenata koji tuda prolaze dfa bi došli do tehničkih fakulteta.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *