Osumnjičeni za paljenje Banđurovog vozila odbili poligraf

Zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, jedan od niških funkcionera čiji je automobil zapaljen, rekao je da ima nezvanične informacije da su poligrafsko testiranje odbili svi koje je naveo kao potencionalne naručioce tog dela. On je ovo rekao na konferenciji za novinare Grdaskog veća koje je jutros održano, a prenosi agencija Beta.

Miloš Banđur

Policija i tužilaštvo me nisu još obavestili o toku istrage, ali nezvanično znam da su poligrafsko testiranje odbili oni koje sam u izjavi policiji naveo kao potencijalne naručioce i oni koje sam označio da imaju informaciju o tome“, rekao je Banđur.

On je na konferenciji za novinare nakon sednice Gradskog veća kazao da je, sa druge strane, njegov saradnik Marko Ljubenović prošao poligrafsko testiranje.

Svi moji saradnici takođe insistiraju da budu poligrafski testirani, a i ja sam to tražio od prethodnog načelnika Policijske uprave u Nišu“, izjavio je Banđur.

On je rekao da ne može da kaže koga je sve naveo u policijskoj izjavi kao potencijalne naručioce.

Neposredno nakon što mu je automobil zapaljen, Banđur je izjavio da bi to „mogao da bude odgovor“ na njegovo protivljenje da za direktora jednog javnog preduzeća bude postavljen čovek koji ne ispunjava uslove.

Prema navodima pojedinih lokalnih medija, nekoliko funkcionera Srpske napredne stranke, na čelu sa poverenikom niškog odbora SNS-a Zvezdanom Milovanovićem, saslušano je proteklih dana u policiji, a povod je bila istraga o zapaljenom vozilu Banđura.

Automobil zamenika gradonačelnika zapaljen je sredinom novembra, a u protekla dva meseca u Nišu je u podmetnutim požarima izgorelo osam vozila.

Među zapaljenim automobilima su i „mercedes“ direktora „Tržnice“ Gorana Đorđevića i službeni „folksvagen pasat“ koji je koristio zamenik načelnika niške policije Zoran Bogdanović.

agencije

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *