Otvara se pijaca u Panteleju – 64 tezge, 14 lokala i hala za prodaju mlečnih proizvoda

Pijaca u niškom naselju Pantelej, čija je izgradnja počela krajem prošle godine i za koju je plaćeno oko 50 miliona dinara, u utorak 2. jula biće otvorena u 10 sati, najavljuju iz JKP Tržnica. Nova pijaca imaće 14 lokala i 64 tezgi.

Prema rečima nadležnih, nova pijaca koja je najavljena još 2021. godine ali je tada zahtev za izdavanje lokacijskih uslova odbijen, imaće 14 lokala, kao i jedan lokal za radnike JKP „Tržnica“, i 64 tezgi na kojima će se prodavati uobičajeni proizvodi.

„Izgrađena je moderna, po svim standardima hala za prodaju mleka i mlečnih proizvoda. Toaleti su najmodernije opremljeni. Nova pijaca, značiće mnogo žiteljima ovog dela grada“ – rekao je Nikola Ždraljević, rukovodilac Sektora pijačne uprave i tehničkih poslova JKP „Tržnica“ Niš.

Prema njegovim rečima doneta je odluka da prvi mesec zakupa bude besplatan, a pijaca će biti opremljena i video nadzorom

„Pozivam zainteresovane zakupce da se jave Tržnici oko detalja. Ova pijaca, opremljena je video nadzorom, što garantuje bezbednost i prodavaca i kupaca. U narednom periodu, u planu je otvaranje novih ali i rekonstrukcija postojećih pijaca“ – kaže Ždraljević.

Izgradnja pijace, vredne oko 50 miliona dinara finansirana je iz budžeta Grada Niša dok je tezge i lokale obezbedila JKP „Tržnica“. Prošle godine kada se krenulo sa izgradnjom pijace, vlasnici parcela na kojoj se pijaca gradila tvrdili su da o tome nisu obavešteni, da im nije ponuđen nikakav dogovor pa su tužili Grad i Tržnicu.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *