Otvoren 26. Salon urbanizma

U Oficirskom domu otvoren je 26.Salon urbanizma koji se tradicionalno organizuje u Nišu.

Salon urbanizma je tradicionalna godišnja manifestacija Udruženja urbanista Srbije koja predstavlja smotru najznačajnijih, aktuelnih ostvarenja u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, urbanističkog projektovanja i realizacija.

Celokupna ili delimična postavka Salona prezentuje se u gradovima pokroviteljima i drugim gradovima u zemlji i inostranstvu.

Ukupan broj izloženih radova u svim prethodnim godinama iznosio je nekoliko hiljada ,pa je ovaj visoki renome dodatna obaveza da se iz godine u godinu unapredi celokupna organizacija salona, koja ima međunarodni karakter i masovnost radova i učesnika.

Iskreno verujem da ćete I ubuduće kao dobro organizovana grupa naučnih radnika I saradnika ,spremna i sposobna, s najboljim stručnjacima i uz punu informatičku podršku, obaviti sve poslove iz domena prostornog planiranja, urbanizma projektovanja ,ali I zaštite životne sredine kao neodvojivog dela moderne urbanističke delatnosti i na taj način nastaviti tradiciju svojih prethodnika koji su svojim radom pokazali da Grad Niš ima izuzetno kvalitetne ljude u ovoj oblasti,” rekao je gradonačelnik na svečanosti otvaranja, rekao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović.

gradjanin.rs/ni.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *