Otvorena izložba Vesne Dimitrijević

Izložba crteža “Balans” aleksinačke umetnice Vesne Dimitrijević otvorena je sinoć u galeriji “Paris Art”. Izložba će trajati nedelju dana.

Vesna Dimitrijević

Dimitrijevićeva smatra da savršenstvo ne postoji i da je balans nešto što mu je najbliže.

Ja svoj balans u praksi na svojim radovima stvaram prihvatanjem spontanih okolnosti, korišćenjem likovnog jezika i iskustva. To je za mene sveto trojstvo. Ovo trojstvo prikazujem trouglom – kaže mlada umetnica.

Vesni Dimitrijević ovo nije jedina samostalna izložba. Ona je do sada održala četiri samostalne izložbe a takođe je učestvovala na nekoliko grupnih izložbi, među kojima je jedna od zapaženih „Osten bienal“, izložba crteža u Skoplju (2016). Osvajala je i mnoge nagrade tokom studija među kojima su i nagrada „Katarine Radojlović“ za crtež malog formata tokom dve godine studija na Fakultetu umetnosti u Nišu i nagrada za najbolji crtež tokom celih studija slikarstva. Trenutno je na master studijama na Fakultetu umetnosti u Nišu na kojem radi i kao demonstrator slikanja i crtanja.

Inače, ovo je četvrta izložba u novom ciklusu predstavljanja niških umetnika koji je počeo sredinom aprila u kafe galeriji „Paris Art“.

I.P.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *