Otvorena vrata naše Male domske zajednice

Mladi volonteri Udruženja Volonterski centar posvetili su svoje vreme , pažnju i brigu deci sa smetnjama u razvoju u Maloj domskoj zajednici u Domu za decu i omladinu „Duško Radović“ u okviru projekta Otvorena vrata naše male domske zajednice, koji je podržao Grad Niš.

otvorenavrata

Druženje, radionice, izleti, šetnje, kreiranje predstave, igra i smeh ispunjavali su dane proteklih meseci. I pored završetka realizacije projekta, saradnja sa Domom se nastavlja, u želji da omogućimo deci lepši i ispunjeniji život.

Zakonom su svi građani jednaki. Ipak, zbog spleta okolnosti određene ranjive grupe nisu u mogućnosti da ta svoja prava i ostvare. Zato smo saradnjom civilnog društva i društveno odgovornih pojedinaca, prijatelja Volonterskog centra, Damira Petkovića i Bobana Mikića osmislil i izradili kalendar, koji krase crteži naših drugara.

Štampanjem ovog kalendara, koji je omogućila Grafika Petković, poslali smo novogodišnju čestitku svim građanima, korporativnim preduzećima i institucijama grada Niša. Naši drugari misle na sve nas. Radovi koji krase kalendar su ruku delo osoba sa smetnjama u razvoju iz Male domske zajednice Doma „Duško Radović“. Njihovo prebivalište je Dom, bez velike mogućnosti da završe u kući nekog udomitelja.  Naši gestovi milosrđa i ljubavi svakako će im dati volju za njihov dalji emotivni i stvaralački razvoj.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *