Otvoreno pismo gradonačelniku i peticija: Podarimo život – nećemo novogodišnji koncert!

Regionalni centar Mobing Niš poslao je medijima otvoreno pismo gradonačelniku Niša, Darku Bulatoviću u kome apeluje da se pet miliona dinara, namenjenih za muzičko-scenski nastup nekog izvođača na dočeku Nove godine u Nišu, namani za lečenje obolelog dvoipogodišnjeg dečaka Stefana Miladinovića.

Koncert Gorana Bregovića na Trgu kralja Milana u Nišu

Na drugoj strani pokrenuta je PETICIJA Podari život – nećemo novogodišnji koncert, a naš tekst od pre nekoliko dana Pare umesto Šerifovićki ili Bregoviću dati za lečenje Stefana Miladinovića je preneo i Portal www.niskevesti.info tako da se više hiljada građana (nisu svi iz Niša) složilo s idejom da se novac da u humanitarne svrhe.

Sigurno da u Nišu postoje i oni koji se više zalažu za novogodišnji koncert, a da zdravstveni fondovi pokrivaju lečenje obolelih što bi na kraju krajeva bilo normalno, ali Niš je trenutno u nezavidnoj situaciji tako da je potrebno pomoći ovom dečaku, na uštrb novogodišnjeg koncerta.

Snimak s koncerta Svetlane Cece Ražnatović na Trgu kralja Milana u Nišu

U pismu Mobing centra Niš se navodi:

Poštovani gradonačelniče,

I dalje želimo, da verujemo u Vašu humanost, koju ste mnogo puta do sada pokazali. Smatramo, da nije vreme za slavlja i koncerte, dok postoje mladi životi koje treba spasiti i koji to od nas očekuje, a naša obaveza je da ta očekivanja ispunimo. Znamo da i Vama srce zaigra, kada roditelji bolesne dece, naših malih sugrađana, traže pomoć od humanih ljudi, da bi spasili svoju decu. Da li bi ste mogli da se u Novogodišnjoj noći veselite uz trubače, pevače i uz igračice a da znate da se mladi životi gase, zbog nemanja sredstava za lečenje. MI MISLIMO DA NE BI STE MOGLI! SIGURNO NE!

Zato ovim putem apelujemo na Vas, u čijim je rukama sve, da sredstva koja je grad opredelio za Novogodišnje koncerte popularnih pevača, preusmerite za lečenje, našeg malog Nišlije Stefana Miladinovića i spasite jedan mali život. Bićete ponosni na samog sebe, a mi građani Niša, ponosićemo se Vama! Razlog za slavlja i veselja će biti, kada uradimo jedno dobro i humano delo.

Zar nema veće sreće – nego spasiti jedan mali život!!!

Ovo je jedan izazov za sve nas.

„Čovek postaje velikan shodno stepenu na kojem radi za dobrobit drugih ljudi“, navodi se u ovom pismu.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *