Ovako je eksplodirala kasetna bomba u kasarni Stevan Sinđelić (VIDEO)

Na prostoru kasarne “Stevan Sinđelić” u Nišu pronađena je zaostala kasetna bomba iz 1999. godine, a pirotehničari Vojske Srbije juče su je uništili. Prijatelj „Gradjanin.rs“ poslao nam je snimak uništenja kasetne bombe koju su obavili pripadnici Vojske Srbije.

Taj deo ispred zgrade je kao ničiji deo, iako je vojni. Tu je dva ili tri dana košena trava i prava je sreća što se ništa nije dogodilo. Nikome u naselju nije jasno kako je ona ostala tu, kada su nekoliko puta prošli. Prilikom pripreme za kontrolisanu eksploziju ove kasetne bombe mislim da je tona peska naneta – kaže nam ovaj sugrađanin iz naselja Stevan Sinđelić.

Podsećamo da su NATO avioni u dva navrata u Nišu bacili kontejnere sa kasetnim bombama i to na civilne objekte kao što su Univerzitet, Šumatovačka ulica, deo oko Kliničkog centra i u naselju Duvanište. Oko Univerziteta i Šumatovačke ulice su nekoliko puta prolazili demineri iz Srbije i rusije, tako da je taj deo kompletno očišćen, ali očigledno da vojni objekti još jednom moraju da se „pročešljaju“.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *