PAK Mosor organizuje „Jesenji uspon na Sokolov kamen“

Planinarsko-alpinistički klub „Mosor“ šestu godinu zaredom organizuje akciju „Jesenji uspon na Sokolov kamen“, uz podršku Planinarskog saveza Srbije, kao Tradicionalnu savezovu akciju i pod pokroviteljstvom Planinarskog saveza grada Niša. Akcija se organizuje 30. seprtembra.PAK „Mosor“ obezbedio je autobuski prevoz, sa polaskom autobusa u subotu, 30.09.2017.godine, u 07:00 časova ispred Pravnog fakulteta. Autobus prevozi učesnike do Bojaninih voda, a posle akcije učesnike vraća nazad do mesta polaska.Troškovi povratne karte iznose 300 dinara po učesniku. Broj mesta je ograničen.

Pak Mosor

Pozivamo sve da sa nama na jednoj od najlepših planinarskih staza na Suvoj planini, doživite prelepe i nezaboravne trenutke. Staza je kružna i srednje je zahtevna. Ukupna dužina staze je 14 km, sa visinskom razlikom od 700 m u usponu i isto toliko pri silasku. Iziskuje dobru psihofizičku kondiciju, vredna je svakog napora i truda, pa se mole sve vođe iz planinarskih klubova i društava da to imaju u vidu.

Svaki učesnik učestvuje na svoju odgovornost u skladu sa svojom psiho-fizičkom kondicijom i zdravstvenim stanjem, i dužan je da se pridržava uputstava organizatora. Vodiče na stazi obezbeđuje organizator. Vodiči će biti predstavljeni na otvaranju akcije i nosiće uočljiva obeležja. Uz podršku Planinarskog saveza Srbije, akciju će obezbeđivati pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije

Prvi put do sada, PAK „Mosor“ posvećuje posebnu pažnju deci i mladima nizom edukativnih aktivnosti i postavljanjem kampa na Bojaninim vodama.

Program akcije:

SUBOTA 30. septembar 2017. godine
08:00 – 08:50
Okupljanje i evidentiranje učesnika kod planinarskog doma „Studenac“ na Bojaninim vodama i uplata kotizacije za ručak. Učesnici koji žele da ručaju, plaćaju organizatoru prilikom prijave i evidentiranja kotizaciju od 100 dinara i dobijaju bon za ručak.

08:50 – 09:00
Svečano otvaranje akcije

09:00
Uspon kreće sa Bojaninih voda 860m/nv i prolazi prvo šumovitom stazom do izlaska na greben i antenu ispod samog vrha Mosor, pa onda dalje nastavlja ponovo šumovitom stazom do samih stena gde počinje nagli uspon živopisnom stenovitom stazom sa predivnim pogledom na nišku i zaplanjsku kotlinu. U ovom delu se prolazi najlepši, ali i najzahtevniji deo na stazi koji će biti obezbeđen alpinističkim užetom i planinarima PAK Mosora koji će tu dežurati i pomagati svima kojima je pomoć potrebna.

12:00 – 13:00
Dolazak na vrh Sokolov kamen 1523m, fotografisanje i odmor.

13:00 – 15:00 Povratak je kružnom stazom preko Devojačkog groba pa onda kraljevim putem do Bojaninih voda.
15:00 – 17:00 Ručak (Poneti pribor za jelo)

17:00 – 17:30 Podela zahvalnica učesnicima i prijateljima kluba, kao i proglašenje najmasovnijeg kluba na akciji. Zatvaranje akcije

Organizator akcije obezbeđuje: učesničke knjižice, zahvalnice za klubove, pečat uspona, pehar za najmasovniji klub. Sve dodatne informacije i kontakte osoba iz organizacije, potražite na fejsbuk stranici kluba.

gradjanin.rs

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *