Palilula i Klub privrednika pomogli oporavak šestoro dece iz Niša

Gradska opština Palilula, uz pomoć Kluba privrednika „Naissus“, obezbedila je oporavak-rehabilitaciju u banjskim letovalištima Srbije, za šest korisnika sredstava fonda «Pomozimo našoj deci».

Predsednik-Dzunic-sa-roditeljima-i-decom
U okviru humanitarne kampanje „POMOZIMO NAŠOJ DECI“, Gradska opština Palilula uputila je krajem maja meseca javni poziv, organizacijama, udruženjima, društveno-odgovornim kompanijama i pojedincima, da svojim prilozima-donacijama omoguće mališanima sa liste ovog fonda – njihovim pratiocima, boravak i oporavak-rehabilitaciju na moru, planinskim ili banjskim letovalištima. Cilj ove humanitarne akcije, po rečima predsednika opštine Palilula Bobana Džunića, je da podstakne javnost na veću humanost i solidarnost sa porodicama čija deca imaju zdravstvenih problema i zbog toga nisu u mogućnosti da im obezbede oporavak van zdravstvenih ustanova. Ovim povodom, u Gradskoj opštini Palilula održana je konferencija za novinare.

O odluci rukovodstva opštine da se omogući mališanima-korisnicima sredstava fonda «Pomozimo našoj deci», oporavak i rehabilitacija tokom leta u banjama Srbije, govorio je Boban Džunić, predsednik Gradske opštine Palilula-Niš i roditelji, čijoj će deci opština Palilula uz pomoć Kluba privrednika Niša, omogućiti rehabilitaciju-oporavak.

Ovom akcijom omogućen je odlazak šest korisnika sredstava fonda «Pomozimo našoj deci» i njihovim pratiocima, po preporuci lekara, u banjama Srbije. Ovu mogućnost iskoristiće do kraja ove godine petogodišnja devojčica Dorotea Mitić iz Mramora, Vuk Jovanović iz naselja Delijski vis, Filip Stevanović, Ilija Đorđević dečak iz Gabrovca, Petra Miljković i Aleksandra Arsić.

I ovim povodom predsednik opštine Palilula je pozvao ljude dobre volje-donatore ali i roditelje sa teritorije opštine Palilula da pristupe FONDU i jave se Upravi opštine ako im je potrebna pomoć. Zainteresovana pravna i fizička lica, mogu postati donatori akcije “Pomozimo našoj deci“ uplatom finansijskih sredstava na namenski račun Gradske opštine Palilula broj 840-2879741-16, otvoren kod Ministarstva finansija – Uprava za trezor. Foto-tekst D.Vidojković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *